AM POR organizeaza prima sesiune de informare pentru jurnalistii din presa nationala privind proiectele Regio din Regiunea CENTRU

In data de 6 mai 2010, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AM POR) organizeaza, la Alba Iulia, o Sesiune regionala de informare pentru jurnalistii din presa nationala si regionala.
Scopul acestei sesiuni este acela de a prezenta mass media din Regiunea Centru stadiul implementarii REGIO – Programul Operational Regional in regiune, cu detaliere pe fiecare judet.

Avand in vedere ca grupul tinta este reprezentat de jurnalisti din fiecare judet din regiune, la eveniment au fost invitate sa-si prezinte proiectele cinci organizatii diferite, din administratia publica locala, din mediul de afaceri si din domeniul organizatiilor neguvernamentale. Pentru fiecare proiect discutiile vor porni de la ideea care a stat la baza realizarii Cererii de finantare, pana la stadiul actual de implementare.

Principalele aspecte care vor fi abordate in cadrul prezentarii proiectelor sunt detalierea nevoii care a stat la baza ideii de proiect, corelarea obiectivelor proiectului cu obiectivele domeniilor de interventie ale Programului Operational Regional, activitatea de elaborare a Cererii de finantare (incluzand sursele de informare, sprijinul primit din partea consultantilor si birourilor de informare ale OI sau AM, modul de lucru pentru scrierea cererii), dar si aspectele pozitive care au stat la baza semnarii cererii de finantare si incheierea contractului. Beneficiarii vor putea prezenta presei barierele sau obstacolele intampinate in elaborarea si/sau depunerea cererii de finantare, precum si stadiul actual al proiectului, toate pentru a descrie cat mai bine impactul sau imbunatatirile pe care le va aduce proiectul in localitatea sau zona in care se implementeaza.

Fiecare prezentare va fi realizata in mod atractiv pentru participanti, ilustrata cat mai sugestiv, incluzand multe fotografii de la locul implementarii proiectului.