Cauți un job, cursuri de antreprenoriat gratuite sau vrei să îți deschizi propria afacere?

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru participă în primul semestru al anului 2018 la Târgul de cariere de la Sibiu, pentru a fi mai aproape de cetățeni și a le oferi informații despre programele europene prin care sunt sprijiniți, despre locuri de muncă și oportunități de finanțare, dar și despre cursuri gratuite de antreprenoriat. În 13-14 martie 2018, cetățenii din județul Sibiu sunt așteptați la Târgul de Ca-riere, pentru a descoperi cele mai bune oportunități profesionale sau europene pentru dezvol-tarea lor și a celor apropiați lor! Intrarea e liberă și organizatorii promit ca toți participanții să plece acasă cu informații utile.
La Sala Polivalentă Transilvania din Sibiu, în cele două zile de eveniment, peste 35 de companii angajatoare așteaptă tinerii și cetățenii dornici să își găsească un loc de muncă. Ei vor avea posibilitatea de a interacționa direct cu recrutorii, pentru a afla care sunt oportunitățile disponibile de pe piața forței de muncă și pentru a aplica la joburile, internshipurile sau programele de voluntariat disponibile.
Vă așteptăm la standul ADR Centru și Europe Direct Regiunea Centru. Vă vom spune care sunt pașii pe care trebuie făcuți dacă vrei să îți înființezi o firmă și ce programe de finanțare nerambursabilă vă pot ajuta să vă transformați ideile în fapte. Comisia Europeană vă dă șansa de a participa la un program de voluntariat unde vă sunt decontate cheltuielile sau, tot prin acest program, puteți să vă an-gajați pe o perioadă de un an. Dacă sunt informații care vă interesează trebuie să mergeți la Târgul de Cariere, ca să aveți posibilitatea de a vă găsi jobul sau oportunitatea care v-o doriți. Cine și pentru ce oferă finanțare nerambursabilă, ce programe europene vă sprijină, unde puteți obține mai multe informații pentru un job într-un alt stat membru al Uniunii Europene, la ce programe de voluntariat puteți participa, sunt numai o parte din întrebările la care pot răspunde experții noștri prezenți la standul ADR Centru și Europe Direct Regiunea Centru. În cele două zile suntem alături de voi pentru a vă răspunde atât acestor întrebări, cât și altora, dacă aveți”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Oportunități profesionale, joburi în diverse domenii de activitate, internshipuri și stagii de practică, companii din varii domenii sunt disponibile la Târgul de cariere.
Dacă ești student, vino la Târgul de Cariere pentru a afla unde poți să faci internship sau stagii de practică și ce joburi sunt pentru tine. Dacă ești absolvent, nu rata Târgul, e locul unde se adună informațiile cele mai bune pentru tinerii cu studii superioare. Dacă ai un job, dar nu te mai trage inima să mergi la acel loc de muncă și te gândești cu groază încă din weekend la ziua de luni, ar fi mare păcat să nu vii. Dacă nu ai un loc de muncă, la Târg ai posibilitatea de a interacționa direct cu recrutorii pentru a afla care sunt oportunitățile disponibile de pe piața forței de muncă și pentru a aplica la joburile, internshipurile sau programele de voluntariat disponibile.

Alba Iulia, 12.03.2018