Cauți un job sau vrei să îți deschizi propria afacere?

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru participă la două târguri de carieră, pentru a fi mai aproape de cetățeni și a le oferi tinerilor informații despre programele europene prin care pot fi sprijiniți, despre oportunitățile de finanțare și alternative pentru cei ce doresc să intre în mediul privat. Tinerii din județele Alba și Mureș și nu numai, sunt așteptați la două Târguri de Carieră, locul unde descoperă cele mai bune oportunități profesionale sau europene pentru dezvoltarea lor și a celor apropiați lor! Intrarea e liberă și organi-zatorii promit ca toți participanții să plece acasă cu informații utile.
Pentru tinerii care doresc să muncească sau să își construiască un nou drum în viață, acesta este mesajul:
”Vino la Târgurile de Cariere din Târgu Mureș și Alba Iulia și treci și pe la standul ADR Centru și Europe Direct Regiunea Centru. Vei afla totul despre pașii pe care trebuie să îi faci dacă vrei să îți înființezi o firmă și despre programele de finanțare nerambursabilă ce te pot ajuta să îți transformi ideile în fapte. Joburi, internshipuri, stagii, consiliere în carieră, un nou drum pentru viitorul tău, programe de voluntariat, dar și alte activități vor avea loc în cadrul Târgurilor de Cariere de la Teatrul Național Mureș și de la Alba Mall.

Ai trecut pe la standurile ce îți oferă un job și crezi că nu răspund la ceea ce îți dorești? Atunci ia-ți viitorul în mâini și transformă-ți ideile în afaceri. Cine și pentru ce oferă finanțare nerambursabilă, ce programe europene te așteaptă, unde poți să obții mai multe informații pentru un job într-un alt stat membru al Uniunii Europene, ce programe europene te sprijină, ce programe de voluntariat, ce documente sunt necesare pentru a deschide un start-up, adică o firmă nouă, cât costă înființarea și chiar desființarea ei și cu cine poți vorbi, sunt întrebările la care răspund informațiile primite la standul ADR Centru și Europe Direct Regiunea Centru. În cele două zile suntem alături de voi pentru a vă răspunde atât acestor întrebări, cât și altora, dacă aveți.
Ce trebuie să faci? Trebuie să vii la Târgul de Cariere ca să ai șansa de a-ți găsi jobul care să te facă împlinit. Dacă ești din Mureș sau vrei să lucrezi în acest județ, cele mai bune oportunități de carieră te aștep-tăm în 14 noiembrie la Teatrul Național. În 22 noiembrie la Alba Mall, poți veni dacă îți cauți un job sau vrei sa îți deschizi o afacere în județul Alba. Dar nu te limita doar la aceste județe!
Dacă ești student, vino la Târgul de Cariere pentru a afla unde poți să faci internship sau stagii de practică și ce joburi sunt pentru tine. Dacă ești absolvent, nu rata Târgul, e locul unde se adună informațiile cele mai bune pentru tinerii cu studii superioare. Dacă ai un job, dar nu te mai trage inima să mergi la acel loc de muncă și te gândești cu groază încă din weekend la ziua de luni, ar fi mare păcat să nu vii. Dacă nu ai un loc de muncă, la Târg ai posibilitatea de a interacționa direct cu recrutorii pentru a afla care sunt oportunitățile disponibile de pe piața forței de muncă și pentru a aplica la joburile, internshipurile sau programele de voluntariat disponibile.”
Noi oportunități profesionale, joburi în diverse domenii de activitate, internshipuri și stagii de practică, com-panii din varii domenii: alimentar, auto & automotive, IT & software, retail & FMCG, finanțe-bănci, servici & BPO, logistică & transport, construcții & imobiliare, producție & tehnică, recrutare & consultanță în HR, sunt disponibile la Târgul de cariere.