Centrele EUROPE DIRECT Regiunea Centru si Alba Iulia, au reusit sa convinga peste 700 de cetateni sa facă sport

Azi, 23 septembrie 2016, in santurile Cetatii Alba Carolina, cu mic, cu mare, peste 700 de oameni au alergat, au dansat, s-au miscat, s-au bucurat si au castigat la cea de-a treia editie a CROSULUI EUROPEI. Evenimentul, deja devenit traditie, a fost asteptat inca de la inceputul anului si, sub sloganul ”Este vorba despre noi, cetateni europeni”, a indemnat toate persoanele prezente la sport pentru voie buna alaturi de prieteni. Rasetele celor peste 140 de copii ce au incantat spectatorii cu momente muzicale, alaturi de entuziasmul si bucuria celor peste 600 de alergatori, au animat din plin Cetatea Alba Iulia.

Dupa o promovare intensa a evenimentului, ”CROSUL EUROPEI” a fost o oda a bucuriei si o manifestare la care au alergat participantii de la 12 pana la 80 de ani, veniti din Blaj, Bucium, Sebes, Cugir, si Alba Iulia. O adevarata provocare a fost in acest an faptul ca lungimea traseului s-a dublat, iar primii trei finalisti, atat la feminin, cat si la masculin, au castigat premii si vouchere cadou in valoare de peste 600 de euro. Nici participantii care au reusit sa finalizeze o singura tura de traseu nu au fost neglijati fiind medaliati si premiati de catre organizatori. Personaje de basm, baloane si figurine din baloane, picturi, flash-mob, competitie sportiva, muzica si voie buna au fost elementele prin care organizatorii au reusit sa transmita tuturor celor prezenti ideea ca Uniunea Europeana sustine activitatea sportiva in familie, alaturi de prieteni. Aceasta competitie, la care toti cei prezenti au castigat, a fost organizata de Centrele Europe Direct Regiunea Centru si Alba Iulia, din cadrul ADR Centru si al Fundatiei PAEM Alba, cu sprijinul Primariei municipiului Alba Iulia, al DJST Alba si alaturi de Consiliul Judetean Alba.

Cunoscuta sportiva Ana Rodean si reprezentantii autoritatilor publice locale, prin vicepresedintele CJ Alba Florin Roman si viceprimarii Paul Voicu si Gabriel Plesa, au transmis inainte de start, tuturor celor prezenti, mesaje de incurajare si de sustinere si au premiat castigatorii de la aceasta competitie, alaturi de domnul Simion Cretu. Sute de obiecte promotionale, care sa le reaminteasca de eveniment, au primit toti participantii, fie ei alergatori, fie mici dansatori de la cele 3 gradinite si o scoala, prezenti la eveniment. Un moment emotionant a fost premierea cuplului Sufletel, in varsta de peste 80 de ani, care au alergat pentru al trei an consecutiv la acest CROS, tinandu-se de mana. Deoarece familia Sufletel reprezinta un simbol al unitatii europene, un spirit tanar ce nu tine cont de varsta, ce trebuie sa inspire si sa modeleze viitoarele generatii, organizatorii au anuntat ca la urmatoarea editie, marele trofeu se va numi trofeul ”Suflet european” ce se va transmite tuturor celor ce vor sosi primii la linia de finish, urmand ca sufletul european sa fie astfel transmis din editie in editie.

”Prin fiecare alergator, prin fiecare copil ce a fost azi pe scena, prin fiecare parinte si bunic care si-a privit incantat copilul, prin fiecare voluntar sau membru al echipelor care au muncit la realizarea acestui eveniment, am dat suflet si culoare Cetatii. Insa, ca de fiecare data cand organizam acest eveniment, fie in luna mai, fie in septembrie, cum a fost in acest an, vremea a avut un rol foarte important pentru buna dispozitie si derularea fara probleme a momentelor programate. Iar azi vremea buna ne-a pastrat optimismul si ne-a ajutat sa transmitem tuturor cat de importanta este activitatea sportiva pentru sanatatea noastra si cat de mult conteaza sa ai alaturi prietenii si familia. Dupa cum stiti, intregul traseu al CROSULUI EUROPEI, Cetatea Alba Carolina, este o zona accesibila azi datorita reabilitarii din ultimii ani prin fonduri europene. De aceea, prin acest eveniment, prin locatie, momente si fiecare obiect oferit participantilor, sustinem si transmitem tuturor mesajul Uniunii Europene, care prin actiunile sale investeste in informarea generatiilor de cetateni, in dezvoltarea investitiilor locale la care sa contribuie fiecare pentru cresterea numarului de locuri de munca, dar si in crearea unor spatii de agrement si revitalizarea unor locatii istorice cum e Cetatea Alba Iulia”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

”Asa vede un European lucrurile si viata, in general: mai activ, mai prezent, mai sanatos. O paralela moderna si corecta, cred eu, la clasicul olimpic: citius, altius, fortius. Faptul ca se intampla, iata, pentru a 3-a oara, aici, In Cetate, ne da dreptul sa credem ca suntem europeni 100% si pe partea asta. Iar numarul mare de participanti e si el un detaliu pozitiv, un semn ca romanul stie si el, ca orice neamt, francez, austriac sa se bucure de un eveniment ca acesta, de sport, de prieteni, de locuri!”, a declarat domnul Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

Marii castigatori ai acestei editii a Crosului Europei au fost:
Masculin:
Locul I – Fleser George
Locul II – Lupsa Alexandru
Locul III – Davidas Claudiu
Feminin:
Locul I – Boholtan Alina
Locul II – Molnar Bianca
Locul III – Panta Roxana

La buna organizare a evenimentului au mai contribuit: Inspectoratul Scolar Judetean impreuna cu scolile si liceele din municipiu, Crucea Rosie Filiala Alba, SJA Alba si IJJ Alba. Mediatizarea evenimentului a fost asigurata de partenerii media: ziarele Unirea si Apulum, Alba Carolina TV, KTV si, Radio Reintregirea, Ardeleanul FM, Atlas FM si Radio Unirea, precum si de portalele de stiri si sport: Alba 24, Stiri si Reportaje Alba, Revista ProALBA si Plaiu Luminatu. La premiile acordate finalistilor si celorlalte categorii de participanti au contribuit si sponsorii: Pepsi, Mercur Group, CTC Store, Cora Trade Center si Cafeneaua 3Est.

Alba Iulia, 23.09.2016