Cetatenii Regiunii Centru pot accesa adresa www.europedirect-adrcentru.ro

Noua generatie de Centre de informare Europe Direct, din care face parte si ADR Centru a fost lansata la Bruxelles de catre doamna Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene si domnul Othmar Karas, vicepresedinte al Parlamentului European. Faptul ca fiecare cetatean trebuie sa gaseaca un raspuns concret la intrebari si un sprijin din partea fiecarui centru de informare, dar si posibila cooptare a centrelor in activitatea de motivare a cetatenilor pentru participarea la vot in Campania alegerilor europarlamentare ce se vor desfasura anul viitor, au fost principalele subiecte subliniate in cadrul evenimentului.

Peste 500 de Centre Europe Direct, au fost prezente la eveniment pentru a atrage atentia asupra importantei muncii centrelor de zi cu zi, cea de a oferi informatii punctuale celor peste 500 milioane de cetateni din Europa, mai ales in contextul Anului European al Cetatenilor. In calitate de nou membru al retelei, Agentia pentru Dezvoltare Centru a participat la intalnire si a subliniat in cadrul grupurilor de lucru importanta care va fi acordata mediului online si a retelelor de socializare. Printre evenimentele si activitatile informative prevazute pentru acest an, lansarea unui nou website va sustine cel mai bine transmiterea informatiilor importante si comunicarea activa la nivelul Regiunii Centru.

”O retea atat de extinsa are nevoie de mijloace de informare si comunicare rapida pentru a-si atinge scopul. Mediul online ne ofera suportul, diversitatea si rapiditatea de care avem nevoie, mai ales ca este si una dintre sursele preferate, cu costuri reduse, la care recurg cetatenii din regiune pentru informare. Prin pagina de internet pe care o vom lansa, cetatenii ne pot adresa intrebari online si va contine informatii utile referitoare la legislatie, instituţii şi politici europene, precum şi la fondurile europene disponibile pentru Romania. Vom utiliza acest mijloc de comunicare pentru a promova in mod susţinut informaţiile relevante pentru locuitorii Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Incepand cu acest an, ADR Centru va asigura aceasta legatura functionala dintre locuitorii Regiunii Centru si reprezentantii Uniunii Europene, urmarind problemele cetatenesti, acordand informatii si furnizand sprijin celor ce doresc sa se implice in dezvoltarea Regiunii Centru. Cu toate ca oamenii pun intrebari cu impact personal si local, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru toti vor reusi sa gaseasca un raspuns fundamentat sau acestea vor fi transmise reprezentantilor UE care le vor asculta opiniile sau problemele. Concret, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru cetatenii regiunii si reprezentantii UE de la Bruxelles vor reusi sa-si transmita unii altora opiniile, pot sa se implice activ in a crea o legatura puternica intre cei ce elaboreaza legislatia si cei care au nevoie de informatii si sustinere.

Detalii despre activitatea ADR Centru in domeniul centrelor Europe Direct puteti afla de pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro, site care va fi lansat oficial la inceputul lunii aprilie!