Comitetul de monitorizare al Programului Operational Regional 2014-2020, in sedință la Alba Iulia

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in colaborare cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, organizeaza, joi, 29 iunie 2017, incepand cu ora 9.30, la Sala Unirii din Alba Iulia, sedinta Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional 2014-2020 (CMPOR).

La eveniment participa reprezentanti din cadrul MDRAPFE, ai Autoritatilor de Management pentru Programelor Operationale derulate in Romania, reprezentanti ai Comisiei Europene, precum si membrii CMPOR, respectiv presedintii Consiliilor pentru Dezvoltare Regionala si directorii generali din cadrul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania.

Sedinta va fi deschisa de catre domnul Valentin Cornila, Director general in cadrul Directiei Programului Operational Regional (POR) a MDRAPFE si il va avea ca invitat special pe domnul Carsten Rasmussen, Seful unitatii pentru Romania din cadrul Directoratului General (DG) Regio, al Comisiei Europene.

Pentru ilustrarea modului de implementare a fondurilor europene in Regiunea Centru, ADR Centru a organizat vizite de documentare la mai multe obiective reabilitate cu fonduri nerambursabile POR din judetul Alba. Aceste proiecte vizitate reflecta atat investitiile si realizarile obtinute prin proiectele de dezvoltare a infrastructurii urbane, de reabilitare a infrastructurii rutiere si turistice, precum si de modernizare a infrastructurii educationale, cat si cateva din intentiile de investitii care se vor derula in perioada urmatoare.

Reprezentantii mass-media au acces la deschiderea lucrarilor CMPOR.