Concursul „startup competition event tourism”

Turismul este unul dintre sectoarele lider în comerțul internațional, reprezentând în 2019, 28% din exporturile de servicii ale lumii, ceea ce înseamnă încasări de 1,7 trilioane de dolari. Turismul internațional este al cincilea sector de servicii tranzacționat la nivel mondial. În timp ce mulți factori influențează creșterea turismului, turismul de evenimente MICE și mega-evenimentele pot contribui masiv la afluxul de turiști într-o țară și o anumită destinație. Prin acest apel, Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) își aprovizionează cei mai sustenabili, inovatori și disruptivi antreprenori care oferă soluții SMART pentru mega-evenimente și MICE turism, de care beneficiază vizitatorii, organizatorii și comunitățile locale într-un mod durabil.

Turismul generat de întâlniri, stimulente, conferințe și expoziții, sau MICE Tourism, este un segment specializat al industriei turismului care implică organizarea și găzduirea de evenimente și adunări pe termen scurt în scopuri de afaceri. Este un sector important pentru multe țări și orașe, deoarece poate atrage un număr semnificativ de vizitatori cu cheltuieli mari care contribuie la economia locală. Industria turismului se bazează pe marketing și promovare eficiente pentru a atrage participanți și expozanți, precum și pe organizatorii de evenimente calificați, care pot gestiona logistica și coordonarea evenimentelor de amploare.

Mega Events sunt evenimente de amploare, adesea de o durată mai lungă, care atrag un număr semnificativ de participanți din diferite părți ale lumii, legate de sport, cultură sau afaceri și, de obicei, au un impact global. Ele pot beneficia de o destinație gazdă în ceea ce privește atragerea de vizitatori, atragerea atenției globale asupra destinațiilor și, în consecință, creșterea numărului de turiști internaționali. În principiu, mega-evenimentele aduc beneficii pe termen scurt, dar atunci când sunt executate sistematic și într-un mod durabil, ele pot fi un catalizator pentru dezvoltarea turismului pe termen lung în diverse aspecte, de la economic la social. Deși veniturile generate de vizitele turiștilor internaționali cresc semnificativ pentru țara gazdă a unui mega eveniment, trebuie să ținem cont de posibilele deplasări turistice și de efectul acestui tip de turism asupra destinației.

Ambele activități turistice generează o cantitate substanțială de sosiri de turiști, dar prezintă provocări diferite.

Cei interesați pot să-și diversifice afacerea și oferă o soluție inovatoare la provocările Mega Events și MICE Tourism!

Data limită pentru depunerea candidaturiilor: 1 septembrie 2023!

https://www.unwto.org/startup-competition/mega-events-and-mice-tourism?fbclid=IwAR3FoeUQAczqNS6QySMTQrD0lKeGN5bLgngYtssAd3WveXDzXLAzJ2CIfIs