Conferinta internationala – Cum poate contribui geomatica la dezvoltarea politicilor de dezvoltare a zonelor rurale?

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, alaturi de Camera de Comert si Industrie din Gers – partenerul lider al proiectului de cooperare interregionala europeana “GRISI PLUS – Geomatica si Solutii Informatice pentru Zonele Rurale”, invita actorii regionali interesati din Regiunea Centru sa participe la Conferinta internationala ”Cum poate contribui geomatica la dezvoltarea politicilor de dezvoltare a zonelor rurale?”, ce va avea loc la Toulouse, Franta in data de 9 februarie 2012.

Conferinta va fi organizata cu prilejul lansarii oficiale a proiectului GRISI PLUS, care are ca obiectiv general imbunatatirea nivelului de atractivitate economica a zonelor rurale din Europa, prin utilizarea informatiilor de tip geografic si a sistemelor si aplicatiilor informatice specifice geomaticii. Proiectul a fost aprobat pentru finantare la inceputul acestui an in cadrul Programului de cooperare interregionala INTERREG IV C al Comisiei Europene, cu un buget total de peste 1,7 milioane euro.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru participa in cadrul acestui proiect alaturi de alti 13 parteneri provenind din 10 state membre ale Uniunii Europene si va contribui la eforturile comune de identificare si impartasire a celor mai bune practici din domeniu, realizand totodata activitati de promovare regionala a tematicii si rezultatelor proiectului. Bugetul alocat ADR Centru prin acest proiect este de aproximativ 85.000 euro, din care 2% este co-finantarea proprie, pentru o durata de 3 ani.

Conferinta internationala ”Cum poate contribui geomatica la dezvoltarea politicilor de dezvoltare a zonelor rurale ?” va constitui punctul de plecare al proiectului GRISI PLUS, in ceea ce priveste cunoasterea si impartasirea bunelor practici in domeniu, reprezentand o ocazie importanta pentru actorii regionali din Europa sa-si faca cunoscute proiectele, initiativele, opiniile si sugestiile privind aceasta tema.

Contributiile tuturor participantilor vor fi apreciate si binevenite, atat prin participarea la acest eveniment, ce va reuni actorii politici si factori de decizie din statele partenere europene, cat si prin transmiterea acestora catre ADR Centru spre a fi prezentate in cadrul dezbaterilor.

Pentru inregistrarea dumneavoastra la acest eveniment, dar si pentru informatii suplimentare legate de aceasta conferinta sau despre proiectul GRISI PLUS va invitam sa ne contactati la coordonatele: David Laurentiu – Expert programe in cadrul Biroului de Cooperare Externa al ADR Centru, Email: laurentiu.david@adrcentru.ro