Conferinta regionala privind comunicarea pentru programul REGIO in Regiunea Centru

Reprezentantii retelei de comunicatori pentru programul REGIO in Regiunea Centru au participat joi, 17 martie 2011, la cea de-a doua editie a Conferintei Regionale privind implementarea Planului de Comunicare pentru Programul Operational Regional organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la Hotel Parc Alba Iulia. In cadrul intalnirii au fost diseminate informatii privind implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru si au fost prezentate cateva exemple de promovare a proiectelor finantate de REGIO.

ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea programului REGIO si a impactului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru, prin Programul Operational Regional. Discutiile comunicatorilor REGIO din regiune au gravitat in jurul temei privind „Stadiul implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru” si al aspectelor referitoare la „Noile directii ale politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020 in raport cu Strategia Europa 2020 si Raportul 5 de Coeziune al Uniunii Europene”.
Un punct distinct in cadrul conferintei l-a constituit analiza rezultatelor activitatii de promovare a programului REGIO in anul 2010. In acest context s-au stabilit si metodele optime de functionalizare a retelei de comunicatori REGIO in Regiunea Centru.
Cele mai apreciate prezentari a fost cele ale reprezentantilor primariilor din Alba Iulia, Miercurea Ciuc si Targu Mures, care s-au referit la aspecte concrete in ceea ce priveste promovarea proiectelor REGIO din aproape toate domeniile de interventie. Astfel, prezentarea experientelor proprii in promovarea brandului REGIO a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care il au fondurile nerambursabile alocate prin programul REGIO asupra dezvoltarii locale si regionale.
Dezbaterile asupra materialelor prezentate si asupra viitoarelor actiuni comune ale multiplicatorilor de informatii REGIO au incheiat lucrarile conferintei.

„Am vazut, in cadrul acestei intalniri, ca, dupa aproape patru ani de implementare efectiva a Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru, partenerii nostri si beneficiarii proiectelor REGIO dau dovada de creativitate si de interes tot mai mare in promovarea acestui brand. Acum doi, trei ani, despre acest program nu se stia mare lucru, dar acum exista deja sute de panouri, mii de tiparituri, zeci de evenimente si foarte multe obiecte promotionale care constientizeaza publicul larg despre rolul fondurilor nerambursabile alocate dezvoltarii. Am discutat deschis despre cele mai bune metode de transmitere a rezultatelor concrete ale programului REGIO catre marele public. Rezultatele proiectelor contractate incep sa apara tot mai mult in viata de zi cu zi si, de aceea, acum, pe langa activitatea de creionare a noilor politici regionale de dezvoltare, ne concentram atentia asupra imbunatatirii metodelor de informare si publicitate pentru REGIO si asupra impactului pozitiv al fondurilor europene”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Atasam agenda de lucru a acestei conferinte si specificam faptul ca prezentarile sustinute pot fi descarcate de pe pagina de internet www.regio.adrcentru.ro.