Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru se intruneste la Brasov, in ultima sedinta a anului 2010

ADR Centru organizeaza sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru in data de marti, 7 decembrie 2010, la sediul Consiliului Judetean Brasov. Evenimentul este conexat si cu o reuniune a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru. La aceste manifestari participa reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai ONG relevante in implementarea programului REGIO in Regiunea Centru urmand sa fie analizat Planul de activitate al ADR Centru propus pentru anul 2011.

Sedinta CDR Centru va debuta cu Proiectul de hotarare privind aprobarea Strategiei Regiunii Centru pentru utilizarea resurselor regenerabile de energie. Aceasta Strategie a fost realizata in cadrul proiectului RenErg EuReg – „Resurse regenerabile de energie – o solutie pentru dezvoltarea durabila a doua regiuni europene”. Implementarea acestui proiect, finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru Sapte 2007 – 2010, Regiuni ale Cunoasterii, a reprezentat o etapa strategica de analiza si pregatire a unor directii de actiune, la nivel regional, care sa permita utilizarea la scara larga a energiei provenite din surse regenerabile.

Intalnirea de lucru a membrilor CDR si CRESC Centru va avea ca teme principale analiza Raportului privind stadiul implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru la data de 31 octombrie 2010 si analiza unor propuneri de realocare a unor fonduri in cadrul Programului Operational Regional. Aceste documente vor fi dezbatute tinand cont de concluziile Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional, desfasurat in perioada 10-11 noiembrie 2010. Discutiile privind implementarea Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru vor viza inclusiv corelarea proiectelor finantate sau finantabile la nivelul Regiunii Centru din fonduri publice.

Pe Ordinea de zi a lucrarilor este prevazuta si adoptarea proiectelor de hotarari privind aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli al ADR Centru pentru anul 2011, a Planului de lucru al ADR Centru pentru anul 2011 si avizarea Protocolului de colaborare pentru infiintarea Clusterului Electrotehnic – ETREC. Un punct distinct in cadrul sedintei CDR Centru se refera la dezbaterea unei informari privind derularea programelor Phare la nivelul Regiunii Centru, tinand cont de faptul ca in perioada urmatoare aceste programe se incheie, cu rezultate bune pentru Regiunea Centru.

Sedinta CDR Centru se va incheia cu dezbaterea informarilor privind stadiul implementarii proiectelor Polului de Crestere Brasov si privind realizarea unui proiect regional „Centru Regional de Orientare Scolara si Vocationala“ al acestui pol de crestere.

Lista completa a punctelor de pe Ordinea de zi si materialele Sedintei CDR Centru din data de 7 decembrie 2010 se gasesc pe site-ul www.adrcentru.ro, sectiunea „Despre noi/CDR“.
„Preocuparile noastre de atragere in procent cat mai mare si distribuire unitara a fondurilor structurale alocate pentru investitii in infrastructura si dezvoltare regionala vor fi dezbatute si in aceasta intalnire a membrilor CRESC si CDR Centru. Trebuie sa asiguram corelarea si integrarea a cat mai multe proiecte, pentru dezvoltare regionala unitara, pe baza oportunitatilor care mai sunt active pentru depunerea proiectelor de finantare nerambursabila prin programul REGIO. In Regiunea Centru toate domeniile majore de interventie sunt acoperite de proiecte, cu exceptia unui singur domeniu din cadrul Axei prioritare 4. Vom dezbate cu partenerii nostri regionali modul cum putem impulsiona depunerea de cereri de rambursare corecte si complete, pentru ca derularea proiectelor contractate sa decurga in cele mai bune conditii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Va invitam pe aceasta cale sa luati parte la lucrarile Sedintei CDR Centru, la sediul Consiliului Judetean Brasov, marti, 7 decembrie 2010, incepand cu ora 11:00.