Consultări publice privind proiectele de planuri de acțiune ale Agendei Urbane pentru parteneriatele UE privind ecologizarea orașelor și turismul durabil

Consultare publică pentru două proiecte de planuri de acțiune privind parteneriatele Agendei Urbane a UE (EAU), respectiv „planul de acțiune pentru ecologizarea orașelor” și „planul de acțiune pentru turismul durabil”.

Comisia Europeană a publicat în consultare publică două proiecte de planuri de acțiune pentru parteneriatele Agendei Urbane a UE (EAU), respectiv  „planul de actiune pentru ecologizarea orașelor” și „planul de actiune pentru turismul durabil”. Această consultare publică se adresează autorităților publice locale.

Având în vedere potențialul acțiunilor propuse prin cele doua planuri de a îmbunătăți procesul decizional, finanțarea și consolidarea cunoștințelor, feedbackul din partea autorităților este esențial pentru a ne asigura că planurile de acțiune abordează în mod adecvat nevoile din domeniile „Ecologizarea orașelor” și „Turismul durabil”.

Astfel, completând cele două chestionare – accesibile prin cele două link-uri de mai jos – până în data de 31.07.2024, reprezentanții autorităților publice locale de nivel urban au posibilitatea de a împărtăși provocările cu care se confruntă atât pe partea de ecologizare în spațiile publice din orașe, cât și în domeniul turismului durabil:

Mai multe informații privind Agenda Urbană a UE și parteneriatele sale, găsiți accesând următorul link: https://www.urbanagenda.urban-initiative.eu/