Decizii privind direcțiile de dezvoltare ale Regiunii Centru

In 25 noiembrie 2015, vor participa la Sibiu factorii de decizie ai Regiunii Centru, respectiv presedintii celor sase consilii judetene din regiune, primarii municipiilor resedinta de judet, dar si reprezentantii oraselor si comunelor din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Stadiul si absorbtia proiectelor implementate prin POR 2007-2013, viitoarele fonduri alocate prin POR 2014-2020, precum si alte proiecte in care este partener ADR Centru, inclusiv propunerile de activitati pentru anul 2016, se vor discuta in cadrul acestei Sedinte a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, organizata de catre ADR Centru.

Ca urmare a invitatiei lansate de Presedintele CDR Centru, domnul Ioan Cindrea, miercuri, Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru se intruneste in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Sibiu. Ordinea de zi a intalnirii aduce in discutie 12 puncte ce cuprind proiecte de hotarare privind atributiile ADR Centru in derularea proiectelor cu finantare nerambursabila derulate prin Programul Operational Regional si resursele implicate, dar si participarea la proiecte internationale si analize ale stadiului programelor operationale implementate la nivel regional.

Una dintre principalele teme de discutie ale acestei sedinte o reprezinta atributiile preluate de ADR Centru in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, delegate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Dezvoltarii Regionale. Autoritatea de Management a programului a stabilit drepturile si obligatiile partilor care decurg din aceasta delegare. Concluziile intalnirilor nationale din cadrul Comitetelor de Monitorizare POR (CMPOR) care au avut loc recent pentru pe ambele programe, 2007-2013 si 2014-2020, dar si noutati in privinta lansarii axelor pe viitorul program de finantare nerambursabila vor fi prezentate celor ce participa la aceasta sedinta. Se vor discuta de asemenea proiectele de infrastructura rutiera ce se vor finanta prin POR 2014-2020, luand in considerare si faptul ca este prioritatea care se va lansa prima pentru depunerea proiecte.

”Dorim sa incheiem programele POR si POSCCE 2007-2013, pastrandu-ne locul printre cele mai bune regiuni din tara, remarcate prin rezultate, calitate si prin legatura stransa cu beneficiarii de fonduri. Recent am organizat un amplu eveniment dedicat dezvoltarii urbane inteligente, un domeniu ce prin POR 2014-2020 va avea alocat un buget de peste 50% din fondurile alocate din program la nivel regional. Vom prezenta elemente noi, cerintele solicitate de catre Comisia Europeana, care, coroborate cu noutatile din cadrul CMPOR, vor sustine autoritatile publice locale in pregatirea viitoarelor proiecte. Parteneriatele noi ale ADR Centru si implicarea in proiecte internationale, pentru a dezvolta proiectele ce sustin dezvoltarea Regiunii Centru, dar si actiuni punctuale prin care pastram legatura, atat cu beneficiarii de fonduri, cat si cu cetatenii, sunt principalele activitati pe care ne axam pentru anul 2016”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Concluziile Conferintei internationale ce a avut loc recent la Alba Iulia, dar si proiectele depuse in cadrul Programului Transnational Dunarea 2014-2020 vor fi prezentate membrilor CDR prezenti.

Va invitam sa participati la aceasta Sedinta a CDR Centru la Sala de Sedinte din cadrul Consiliului Judetean Sibiu, municipiul Sibiu, Str. Gen. Gheorghe Magheru, nr. 14, miercuri 25.11.2015, incepand cu ora 10.00.