Declaratie cu ocazia celei de-a XX-a aniversari a adoptarii Cartei comunitare a drepturilor sociale fundamentale

Domnul Mario Sepi, presedintele Comitetului Economic si Social European invita cetatenii Uniunii Europene sa semneze o declaratie a drepturilor sociale fundamentale, egalitare pentru toti locuitorii Uniunii, declaratie necesara pentru adoptarea Cartei comunitare a drepturilor sociale fundamentale. In acelasi timp, presedintele Comitetului Economic si Social European solicita societatatii civile de la nivel local, regional, national si european, sa semneze declaratia drepturilor sociale fundamentale si sa trimita contributiile lor referitoare la continutul acestei initiative. Ideile, observatiile si propunerile dvs. vor fi reunite pentru a atrage atentia publicului asupra rolului societatii civile organizate in cadrul Uniunii Europene.

Argumentele justificative care stau la baza solicitarii de a semna acesta declaratie sunt: necesitatea de a controla mai eficient globalizarea, necesitatea ca cetatenii Uniunii Europene sa capete din nou incredere in proiectul european, necesitatea de a trage invatamintele cuvenite din actuala criza financiara, economica si sociala. Din aceste motive, presedintele Comitetului Economic si Social European, alaturi de ceilalti semnatari ai declaratiei, cer Comisiei Europene sa propuna un Program de actiune sociala care sa garanteze ca drepturile sociale fundamentale beneficiaza de acelasi tratament ca si regulile concurentei si libertatile economice, iar Parlamentului European si Consiliului le solicita sa adopte respectivul Program de actiune sociala.

Pentru a semna Declaratia si a va transmite observatiile puteti accesa link-ul: http://www.eesc.europa.eu/documents/declaration-Charter-Fundamental-Social-Rights/index_fr.asp.