Deschiderea apelului pentru finanțare din cadrul WiFi4EU

UPDATE! Portalul WiFi4EU întâmpină în prezent o serie de probleme tehnice. Vă vom furniza detalii când vor fii solutionate problemele. Vă mulțumim pentru înțelegere.


Comisia Europeană a lansat inițiativa WiFi4EU, prin care se oferă bonuri în valoare de 15.000 euro, pe care localitățile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice.

Bonurile vor putea fi folosite pentru achiziționarea și instalarea de echipamente Wi-Fi în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități.

Până în anul 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite, în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda. WiFi4EU va contribui la dezideratul de a dota până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public.

În cadrul acestei inițiative, localitățile înregistrate pot solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU (în valoare de 15.000 EUR fiecare). Bonurile valorice vor fi distribuite pe baza principiului „primul sosit, primul servit”. Cele 1.000 de localități care vor primi finanțare în această etapă vor fi selectate asigurându-se un echilibru geografic, fiecare țară participantă urmând a primi cel puțin 15 bonuri valorice.

Informații suplimentare privind inițiativa WiFi4EU sunt disponibile la link-ul: http://wifi4eu.eu.