DEZVOLTAREA MEDIULUI UNIVERSITAR PRIN PROIECTE FINANTATE DE REGIO

ADR Centru a organizat miercuri, 26 noiembrie 2008, in parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, un modul de prezentare a Programului Operational Regional pentru membrii Asociatiei Generale a Economistilor din Romania (AGER). Evenimentul a avut loc in cadrul manifestarilor stiintifice dedicate celebrarii a 90 de ani de la Marea Unire din 1918 si a reprezentat un modul al Conferintei Stiintifice Internationale „Provocari ale economiei contemporane bazate pe cunoastere”.

Activitatea de promovare a Programului Operational Regional, REGIO 2007 – 2013, in Regiunea Centru, presupune un program de activitati sustinute, coordonate si coerente, pentru informarea potentialilor beneficiari, a reprezentantilor autoritatilor publice locale, ONG-urilor si ai societatilor comerciale, precum si a mediului universitar, despre metodologia de implementare a proiectelor finantate de REGIO.

Pentru a sprijini derularea acestor activitati, ADR Centru a organizat, in parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” – Facultatea de Stiinte, din Alba Iulia, un modul cu tema „Dezvoltarea economico-sociala durabila in Regiunea Centru, prin proiecte finantate de Programul Operational Regional”, sub forma unui seminar regional la care au participat peste 50 de persoane, membri ai Asociatiei Generale a Economistilor din Romania (AGER) si ai Asociatiei Facultatilor de Economie din Romania (AFER). Acest modul a reprezentat o componenta a unei manifestari mai ample, organizata de Facultatea de Stiinte din cadrul Universitatii albaiuliene, in cadrul evenimentelor dedicate sarbatoririi a 90 de ani de la evenimentul istoric de la 1 Decembrie 1918 si s-a derulat la Hotel Cetate din Alba Iulia, in seara zilei de 26 noiembrie 2008. Membrii AGER si AFER au participat la Alba Iulia la o consfatuire nationala precum si la Conferinta Stiintifica Internationala – „PROVOCARI ALE ECONOMIEI CONTEMPORANE BAZATE PE CUNOASTERE”.

Participantii, sositi din centre universitare ale Regiunii Centru, dar si din Bucuresti, Iasi, Craiova, Timisoara si Cluj-Napoca, au primit mai multe informatii despre implementarea Programului REGIO in Regiunea Centru si au vizitat standul de prezentare al ADR Centru, care are rolul de Organism Intermediar pentru atragerea finantarilor prin acest program in cele sase judete ale Regiunii de Dezvoltare Centru.

„Prin evenimente de acest gen putem asigura nu numai promovarea Programului Operational Regional, dar deschidem si interesul mediului universitar si al comunitatii economice pentru a deveni un sprijin in activitatea de informare a potentialilor beneficiari de finantare nerambursabila prin REGIO. Suntem onorati si dorim sa multumim Universitatii „1 Decembrie 1918”, precum si Facultatii de Stiinte, pentru sprijinul acordat in organizarea acestui modul de prezentare a REGIO in fata unui auditoriu format din distinsi economisti din tara. In acest fel ADR Centru va continua astfel sa deruleze cele mai potrivite activitati pentru a se asigura ca gradul de absorbtie al fondurilor europene va fi cat mai ridicat”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alba Iulia, 27.11.2008