Doua orase din Regiunea Centru sunt promovare prin proiectul Romanian Greeters

Proiectul Romanian Greeters – se incadreaza in miscarea mondiala de dezvoltarea a turismului participativ prin care localnicii devin actori importanti in dezvoltarea orasului, in crearea unui brand turistic de calitate, in atragerea de noi investitii in regiune, prin practicarea unui turism durabil, responsabil si etic.

Proiectul propune crearea unei retele nationale de voluntari (greeters) gazde care sa ofere vizite gratuite ale oraselor si regiunilor turistice, turistilor romani si straini. Vizitele se realizeaza in grup de maxim 6 persoane, in principalele limbi de circulatie internationala. Durata unei vizite este intre 2 si maxim 4 ore si se desfasoara amical, informal, in functie de interesele si pasiunilor turistilor si voluntarului local – greeter.

Proiectul este in perioada de testare si de implementare in orasele Brasov, Bucuresti, Sibiu, Cluj Napoca si Timisoara.

Pentru a asigura dezvoltarea si functionarea de durata a retelei va adresam invitatia de a sustine acest proiect in calitate de parteneri, colaboratori, greeters, etc, dorind ca impreuna sa contribuim la imbunatatirea imaginii turistice a Romaniei, la facilitatarea schimbului cultural intre localnici si turisti, sa cream o atmosfera de sarbatoare in orasele turistice prin implicarea voluntara a localnicilor in activitatile turistice.

Pana in acest moment proiectul Romanian Greeters are sustinerea birourilor de turism din Anglia si America de Nord, precum si a voluntarilor, media locala, ong-uri locale, centrul de voluntariat, etc. Organizatorii spera ca acest proiect sa fie o oportunitate si o necesitate pentru un turism romanesc de calitate.