Európa futama – egészség és kikapcsolódás mindenkinek

2022 Novembere – Futóesemények hava

A Központi Régió EUROPE DIRECT Irodája és a keretet szolgáltató intézmény, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség, az ősz szépségeire való tekintettel meghívja a Központi Régió diákjait és felnőtt polgárait egy kis szabadidős testmozgásra. A futás igazán kellemes időtöltés lehet és alternatíva az autóval való közlekedésre. „A természetben elöltött idő, kedvező időjárásban hozzásegít a Központi Régió polgárainak egészségmegőrzéséhez, ugyanakkor jótékony hatással van a környezetre” – ezzel a bátorítással fordulunk mindenkihez. Az otthonülés, az osztályteremben vagy irodában való tartózkodás, esetleg túlzott telefonhasználat helyett a szakemberek a jó hangulat megteremtésére a szabadban való mozgást ajánlják, amely jót tesz mindenkinek. A 2022-es év Az ifjúság európai éve, ezért fő meghívottjaink a Központi Régió (Brassó, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros és Szeben megye) 12 középiskolának diákjai, de csatlakozhat hozzájuk valamennyi polgár, aki a futóeseményre online benevez. Mindazok, akik sikeresen bejelentkeznek, megkapják az esemény bejelentkezői csomagját, a legjobb eredményeket pedig promóciós anyagokkal jutalmazzuk.   

 „Az Európa futamát (Crosul Europei) immár nyolcadik alkalommal szervezik meg, célja pedig az, hogy több testmozgásra ösztönözze a fiatalokat és valamennyi polgárt, hogy felhívja a figyelmet arra: mindenki hozzájárulhat saját egészsége megőrzéséhez és a környezet védelméhez. Valamely sporttevékenység űzésének felelőssége mindannyiunké, elsősorban önmagunkért, a kedvező mentális és fizikai közérzetért egyaránt – lett légyen szó 30 perces sétáról, futásról, edzőterem látogatásáról vagy éppen a kert karbantartására tett erőfeszítésről. Az általunk javasolt tevékenység a minőségi kapcsolatépítés, szocializáció potenciálját is magába foglalja, és reméljük, hogy ez az életforma egyre több polgár számára jelent ihletet. A tevékenység fő témájából kiindulva – amely az Európai Zöld Megállapodás –  európai prioritásra összpontosítunk, ezáltal pedig szeretnénk bevonni a polgárokat akár úgy, hogy az EUROPE DIRECT csapata ellátogat az iskolákba, akár úgy, hogy a polgárok maguk iratkoznak fel a virtuális futóeseményre, amelyen futással vagy sétával lehet támogatni a tisztább környezetet, hiszen annak minősége közvetlen hatással van mindannyiunk egészségére” – nyilatkozta Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

A Központi Régió EUROPE DIRECT Irodája 1200 személy számára – általános iskolai és középiskolás diáknak, de a Központi Régió többi polgárának is – előkészítette az eseményhez kapcsoló anyagokat. A nyolcadik alkalommal megszervezett EURÓPA FUTAMÁRA fizikai és virtuális formában is fel lehet iratkozni, célja pedig az, hogy ösztönözze az egészséges életformákat, a közösségi életben való környezetkímélő részvételt, nem utolsósorban pedig, hogy felzárkózzon az Európai Zöld Megállapodás prioritásaihoz.

Egymagukban vagy barátokkal, parkokban, füves területeken vagy parkosított övezetekben várjuk a polgárokat, hogy részt vegyenek az egészségmegőrzésben és példát mutassanak barátaiknak. A futam klasszikus változatában az EUROPE DIRECT Iroda munkatársai egyenként 100 középiskolai diák számára adják meg a rajtjelt Gyulafehérváron, Topánfalván, Viktóriavárosban, Barcarozsnyón, Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Nagyszebenben és Feleken.

Akik pedig a Virtuális Futamot választják, a következő felületen kell kitölteniük egy formanyomtatványt a bejelentkezéshez: https://forms.gle/4TcC64qyCHNxBJuC9. Ezt követően mindenkinek le kell töltenie egy fitnesz applikációt, amikor pedig teljesítette a meghatározott célt, ennek bizonylatát el kell küldenie a Központi Régió EUROPE DIRECT Irodájának. Az esemény szabályzata itt érhető el: www-europedirect-adrcentru.ro.

Gyulafehérvár, 2022.11.1

Versiunea în limba română: Crosul Europei – sănătate și relaxare pentru fiecare