EUROPE DIRECT – Concurs cu premii pentru presa scrisa din Regiunea Centru

Presa sustine Centrele de Informare Europe Direct din Regiunea Centru in transmiterea informatiilor europene pe intelesul tuturor cetatenilor. Prin organizarea unui concurs coordonat de catre Centrul Europe Direct Regiunea Centru, centrele de informare si mass media locala din cele sase judete ale regiunii, vor colabora pentru a face mesajele europene mult mai accesibile publicului. Pe parcursul urmatoarelor sase luni, respectiv aprilie – septembrie 2013, concursul „Europa pe inţelesul cetaţenilor” adresat jurnaliştilor din presa scrisa şi publicaţiile online din judeţele Regiunii Centru, va sustine activitatea de informare a cetatenilor privind actiunile Uniunii Europene.

Concursul este organizat de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru, in parteneriat cu Centrul de informare Europe Direct Alba Iulia, Centrul de informare Europe Direct Fagaraş, Centrul de informare Europe Direct Harghita, Centrul de informare Europe Direct Sfantu Gheorghe şi Centrul de informare Europe Direct Tarnave. La concurs pot participa jurnaliştii din presa scrisa şi publicaţiile online din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Cei ce se inscriu in concurs sunt invitaţi sa redacteze articole de presa pe teme europene folosind un limbaj cat mai accesibil publicului larg. Jurnaliştii pot inscrie in concurs articole scrise in limbile romana şi maghiara. Vor fi acordate trei premii in obiecte, fiecare reprezentand echivalentul a cel putin 50 euro. De asemenea, toti jurnalistii ce participa la acest concurs vor primi diplome de participare si obiecte promotionale personalizate.

”Stim ca de multe ori se spune ca utilizam un limbaj prea tehnic sau transmitem informatii mult prea institutionale. Avem nevoie de ajutorul mass mediei pentru a ajunge mai usor la cetateni. Jurnalistii ne pot sustine in activitatea de transmitere a informatiilor pe teme europene catre oameni, prin preluarea informatiilor pe care le furnizam si ”traducerea” acestora, utilizand alte cuvinte care sa nu denatureze mesajul, dar care sa fie intelese de toti. Prin acest parteneriat dintre noi, Centrele Europe Direct si presa locala sau regionala, incercam sa transmitem informatii utile cetatenilor din Regiunea Centru si sa-i implicam in activitatile noastre. Avem si pentru publicul larg un concurs cu premii lunare care se deruleaza insa pe reteaua de socializare Facebook”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru.

Prin inscrierea in concurs, jurnaliştii interesaţi vor putea primi lunar informaţii sintetice pe o tema europeana de actualitate şi surse de informaţii suplimentare. Pornind de la aceste teme, jurnaliştii vor putea inscrie in concurs unul sau mai multe articole pe intreaga perioada de desfaşurare a acestuia. Concursul se va incheia in luna octombrie, cu un eveniment de premiere a jurnaliştilor. Pentru a primi lunar prin e-mail temele de concurs se va transmite un simplu e-mail la adresa europedirect@adrcentru.ro, avand ca subiect: Inscriere concurs “Europa pe inţelesul cetaţenilor". Articolele vor fi transmise prin e-mail la adresa de internet europedirect@adrcentru.ro, pana in data de 30 septembrie 2013.

Va invitam sa consultaţi regulamentul concursului şi subiectele lunare la adresa de internet http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/concursuri.

Documente

Regulament concurs