ADR Centru a prezentat oportunitățile de investiții din Regiunea CENTRU la cel mai mare târg de profil din Europa

Alături de aproape 1900 expozanți din întreaga lume

O delegație a Regiunii Centru a participat în perioada 4-6 octombrie 2022 la EXPO REAL Munchen, cel mai mare târg imobiliar în domeniul industrial și logistic din Europa, organizat anual în capitala landului Bavaria. Cu o tradiție de 24 de ani, târgul EXPO REAL este un eveniment consacrat pentru networking internațional, fiind locul unde sunt prezenți promotorii celor mai importante proiecte de investiții: companii globale din sectoarele construcții, logistică și imobiliar precum și regiuni și mari orașe din țări europene și din afara continentului nostru care doresc să atragă investitori internaționali.

La ediția din acest an, târgul EXPO REAL a reunit 1887 de expozanți din Europa, Asia și America, din toate verigile lanțului de valoare, de la dezvoltatori de proiecte până la investitori și finanțatori. Pe lângă cifra impresionantă a expozanților, EXPO REAL a înregistrat în cele 3 zile ale evenimentului peste 40.000 de vizitatori.

ADR Centru a participat în calitate de co-expozant în standul României, organizat și în acest an de către Camera de Comerț Româno – Germană (AKH). Alături de ADR Centru, au participat în standul românesc expozanți precum Consiliul Județean Suceava, Parcuri Industriale Bucovina, Maramureș Business Park, Primăria Municipiului Galați, Primăria Municipiului Reșița, AFI Europe Management. Au fost prezenți și alți reprezentanți ai unor organizații din România, precum ADR Nord-Est și Primăria Municipiului Brașov, precum și reprezentanți ai presei românești de specialitate.

La această ediție a Târgului, reprezentanții ADR Centru au fost însoțiți de domnul Simon István, primarul Comunei Sânpaul din județul Mureș, în calitate de promotor al Parcului Industrial Sânpaul, structură suport care găzduiește un număr important de investitori români și străini, aflată în prezent într-un proces de extindere. În plus, ADR Centru din România a însoțit la ExpoReal-2022 și o delegație a Agenției cu același nume din Republica Moldova, în cadrul proiectului ”RO-MD-DE: Conectarea companiilor în vederea creșterii exporturilor în sectorul turismului”. Delegația moldoveană a participat, în Districtul Prignitz, la o întâlnire de lucru dedicată intensificării parteneriatelor și a relațiilor comerciale dintre companii din Regiunea Centru a României cu organizații similare din Republica Moldova și din Landul Brandenburg, organizată cu sprijinul Reprezentanței pentru chestiuni de parteneriat bilateral între Regiunea Centru din România și acest land german. În acest fel, ADR Centru cu sediul în Alba Iulia construiește un parteneriat solid între organizațiile de sprijinire a afacerilor din cele două regiuni cu același nume din Estul Europei, pentru a susține transferul de cunoștințe și competențe către mediul de afaceri. Activele turistice și locațiile de investiții din Regiunea Centru, Romania si Regiunea Centru, Republica Moldova pot fi mai bine promovate în cadrul unor astfel de manifestări de mare amploare europeană.

Pe parcursul celor trei zile de târg, reprezentanții ADR Centru au avut mai mult de 20 întâlniri bilaterale cu organizații interesate de oportunitățile de investiții din Regiunea Centru, au stabilit contacte cu reprezentanții acestor organizații și au promovat Regiunea și oportunitățile pentru afaceri oferite de aceasta. De asemenea, reprezentanții ADR Centru au participat la cele două evenimente de networking organizate de AKH în cadrul târgului: „Investiții în orașele din România. Unde muncim și cum trăim” respectiv „România, hub logistic și industrial emergent al Regiunii”, prezentând avantajele și oportunitățile de investiții în Regiunea Centru.

”Prin legăturile intersectoriale și efectele multiplicatoare, investițiile străine asigură o bază solidă de dezvoltare economică pe termen lung, iar Regiunea Centru oferă, în prezent, un climat favorabil investitorilor, o infrastructură de afaceri răspândită în toate județele și o rețea de transport în plin proces de modernizare, capabilă să asigure conexiuni facile în interior și cu exteriorul regiunii. Prin valoarea totală a investițiilor străine directe de aproape 9 miliarde euro, ne situăm pe a doua poziție la nivel național, după Regiunea București-Ilfov și ne dorim să creștem acest volum al investițiilor în economie pe măsura potențialului real al regiunii”, a declarat, după încheierea misiunii în Germania, domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.