Factorii de decizie ai Regiunii CENTRU s-au reunit la Sfantu Gheorghe pentru prima data in 2014

Miercuri 19 februarie 2014 reprezentantii Regiunii Centru s-au intrunit la Sfantu Gheorghe pentru a decide asupra realocarii de fonduri nerambursabile, planificarea activitatilor ADR Centru pentru anul 2014, bugetului de venituri si cheltuieli pentru perioada 2014-2016, precum si pentru dezbaterea activitatilor propuse pentru absorbtia fondurilor europene in perioada 2014 – 2020. Sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru a avut loc la sediul Consiliului Judetean Covasna, incepand cu ora 11,00. La sedinta organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru au participat reprezentantii celor sase consilii judetene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, precum si reprezentantii primariilor nominalizate din partea municipiilor, ai oraselor si comunelor din fiecare judet.

Sedinta a debutat prin adoptarea hotararii de schimbare a conducerii CDR Centru. Domnul presedinte Sandor Tamas (presedintele CJ Covasna) a preluat functia de vicepresedinte CDR Centru, iar domnul Ion Dumitrel (presedintele CJ Alba) a devenit noul presedinte al CDR Centru cu un mandat de 1 an.

In continuare pe agenda sedintei au fost aprobate in unanimitate Raportul de activitate al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pe anul 2013 si proiectul de hotarare privind aprobarea Planului de lucru al ADR Centru pentru anul 2014. Factorii decizionali ai Regiunii Centru au aprobat bugetul multianual de venituri si cheltuieli al ADR Centru pentru anii 2014-2016. Viitoarele directii de dezvoltare, precum si fondurile alocate la nivelul Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 si proiectele relevante la nivel local si regional pentru care este nevoie de finantare nerambursabila, au fost alte tematici abordate de catre reprezentantii Regiunii. Tot in cadrul acestei sedinte au fost aprobate modificarile de organigrama si al regulamentului de organizare si functionare ale ADR Centru.

„Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi a sedintei l-a constituit transferul a 240 de milioane euro de la Programele Operationale de Transport si Mediu catre Programul Operational Regional si definirea domeniilor unde vor fi alocate aceste fonduri. De asemenea, am informat factorii de decizie ai Regiunii Centru despre stadiul proiectelor depuse sau aflate in evaluare atat prin Programul Operational Regional, cat si pe celelalte domenii gestionate de catre ADR Centru prin programul dedicat Competitivitatii Economice, destinat finantarii firmelor din regiune. Noi, toti cei prezenti la aceasta sedinta, am discutat despre cadrul de referinta care sa ne sustina in pregatirea dezvoltarii unitare a regiunii, sa avem o abordare realista ca directii de dezvoltare regionala pe viitor si, in acelasi timp,sa incercam pe cat posibil sa prevenim eventuale probleme in derularea proiectelor beneficiarilor“, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Ordinea de zi a sedintei a inclus proiectul de hotarare privind aprobarea realocarii fondurilor disponibile in cadrul Axei prioritare 4 a POR 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru, precum si avizarea Acordului Specific, incheiat intre Comisia Europeana si ADR Centru, aferent actiunilor si bugetului pe anul 2014 pentru functionarea Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru. Alte subiecte atinse in cadrul dezbaterilor au fost proiectul de hotarare pentru aprobarea Planului de Actiune pentru Bioenergie al Regiunii Centru, elaborat in cadrul proiectului PROMOBIO, precum si Documentul-Cadru pentru sustinerea dezvoltarii unei industrii regionale competitive de prelucrare a lemnului si de fabricare a mobilei.

Pentru mai multe informatii referitoare la ordinea de zi si materialele sedintei, puteti accesa link-ul http://www.adrcentru.ro/lista.aspx?t=CDRSedinte.