Fonduri nerambursabile pentru IMM promovate la Salonul financiar din Tirgu Mures

ADR Centru a prezentat IMM-urilor din judetul Mures oportunitatile de finantare nerambursabila, la cea de-a patra editie a Salonului financiar bancar si de investitii, desfasurat la Tirgu Mures. Evenimentul a fost organizat de catre Camera de Comert si Industrie Mures, in perioada 18-21 martie 2010, la Mures Mall.

Salonul a fost organizat de catre CCI Mures pentru promovarea oportunitatilor de dezvoltare economica in judetul Mures. In acest sens, organizatorii au beneficiat de un sprijin informational direct si din partea ADR Centru, care a promovat la manifestare oportunitatile de finantare din programul REGIO pentru dezvoltarea afacerilor din zona urbana. Reprezentantii ADR Centru, prezenti cu stand propriu la eveniment, au oferit, celor peste 200 de vizitatori, pliante si brosuri cu informatii despre accesarea fondurilor structurale prin Programul Operational Regional 2007-2013. La standul ADR Centru cei interesati s-au documentat cu privire la procedurile de accesare si implementare a proiectelor finantate de programul REGIO. Reprezentantii ADR Centru, doamnele Ramona Militaru – sef birou si Raluca Florea Nut – expert programe, au oferit informatii referitoare la fondurile ce pot fi atrase prin Axa Prioritara 4 – „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, din cadrul Programului Operational Regional. Cei interesati au primit detalii referitoare la scrierea cererilor de finantare pentru domeniile active ale acestei axe, respectiv pentru DMI 4.1 – „Dezvoltarea durabila structurilor de sprijinirea a afacerilor de importanta regionala si locala”, pentru DMI 4.2 – „Reabilitarea siturilor poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati” si pentru DMI 4.3 – „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.

Evenimentul organizat la Tirgu Mures si-a propus sa asigure promovarea produselor si serviciilor bancare, a ofertelor unor dezvoltatori imobiliari, dealeri auto si de turism, asigurandu-se consultanta in aceste domenii de catre reprezentantii companiilor prezente. La manifestare au participat 12 companii, trei dealeri auto, trei firme ale dezvoltatorilor imobiliari, doua firme de turism si sase dintre cele mai importante banci din judet.

„Aceasta editie a Salonului financiar bancar si de investitii din Tirgu Mures a fost importanta pentru ADR Centru, deoarece am raspuns invitatiei partenerilor nostri traditionali, CCI Mures, promovand oportunitatile de finantare nerambursabila prin fondurile Regio. Reprezentantii nostri au oferit informatii concrete celor interesati de finantarile pentru microintreprinderi, deoarece in acest domeniu au fost depuse multe cereri de finantare si exista posibilitatea ca plafonul alocat sa fie depasit. Participand la acest gen de evenimente, ADR Centru sustine initiativa privata, nu numai prin oferirea de informatii privind fondurile nerambursabile, ci si prin facilitarea intalnirilor si contactelor de afaceri cu parteneri regionali si din alte tari. De exemplu, prin initiativa „BisNet Transylvania” dezvoltam relatiile cu IMM si dorim sa cream o punte de legatura intre mediul de afaceri si posibilitatile de dezvoltare disponibile prin fonduri europene”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.