Fondurile Europene: Eficientizarea absorbtiei, solutie pentru cresterea economica

A VII-a editie a Conferintei nationale pe tema finantarilor europene

Editia 2015 a Conferintei nationale anuale organizate de Ziarul BURSA se desfasoara sub genericul “Eficientizarea absorbtiei, solutie pentru cresterea economica”. Conferinta este organizata in parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene si va avea loc in data de 22 iunie 2015, incepand cu orele 9.30, la Sky Tower Bucuresti, Etaj 34 (Calea Floreasca 246C – intrare din Bd. Barbu Vacarescu).

Tara noastra va avea, pentru cadrul financiar 2014-2020, o noua legislatie a achizitiilor publice, care va prelua prevederile directivelor europene. Strategia nationala de achizitii publice va fi finalizata pana in luna iunie a.c., termen agreat de Romania cu Comisia Europeana, prin finalizarea si lansarea in dezbatere publica a patru proiecte de legi.

Prioritatile Ministerului Fondurilor Europene sunt simplificarea legislatiei aferente promovarii si aprobarii proiectelor de investitii de infrastructura mare, imbunatatirea sistemului de management si control al absorbtiei fondurilor europene, precum si simplificarea procedurii de depunere, evaluare, implementare si verificare a proiectelor europene.

In cadrul evenimentului vor fi abordate urmatoarele subiecte de interes: Impactul proiectelor finantate din fonduri europene asupra economiei; Strategia nationala de achizitii publice; Simplificarea procedurilor pentru absorbtia fondurilor europene; Cum imbunatatim gradul de absorbtie a fondurilor europene; Problemele intampinate in procesul de absorbtie – stadiul programelor; Ofertele bancilor pentru finantari europene; Intrebari si raspunsuri.

La editiile anterioare ale evenimentului au participat, in numar mare, companii din toate domeniile de activitate, consultanti, avocati, reprezentanti ai bancilor, fondurilor de garantare, mass-media; printre invitatii de onoare, s-au numarat ministri, politicieni, presedinti de banci, reprezentanti ai Autoritatilor de Management si institutiilor financiare partenere. Evenimentele au fost mediatizate in ziarul BURSA, pe site-ul www.bursa.ro si prin partenerii media invitati (tv, print si online).

Link-uri editiile conferintelor:
http://www.bursa.ro/finantare-europeana-2015/
http://www.bursa.ro/finantare-europeana-2014/
http://www.bursa.ro/s=finantare_europeana_2013.html
http://www.bursa.ro/finantare-europeana-2012
http://www.bursa.ro/s=finantare_europeana_2011.html
http://www.bursa.ro/s=finantare_europeana.html
http://www.bursa.ro/managementul-riscului


Contact:
Loredana Dorobantu
Coordonator Marketing & PR
0720.220.203
media@bursa.ro