IN CADRUL ADR CENTRU S-A DESCHIS PRIMA REPREZENTANTA OFICIALA A LANDULUI BRANDENBURG IN ROMANIA

Incepand cu data de 22 septembrie 2010, sediul ADR Centru din Alba Iulia gazduieste Biroul de Re-prezentare al Landului Brandenburg in Regiunea Centru. Evenimentul s-a desfasurat in ultima parte a activitatii primei misiuni economice din Landul Brandenburg in Regiunea Centru. Agentia pentru Dez-voltare Regionala Centru a organizat toate manifestarile in parteneriat cu Ministerul pentru Economie si Afaceri Europene al Landului Brandenburg, impreuna cu Germany Trade & Invest si cu Agentia Viitorului Brandenburg sub egida „Saptamanii parteneriatului romano-german – Brandenburg intalneste Regiunea Centru“.

Seria de evenimente ”Brandenburg intalneste Regiunea Centru” a inclus o bursa a oamenilor de afaceri romani si germani, desfasurata la Brasov, in data de 20 septembrie 2010. La acest eveniment au participat peste 50 de persoane, ulterior desfasurandu-se intalniri de lucru pe tema energiilor regenerabile si a dezvoltarii oraselor cu centre istorice, desfasurate miercuri dimineata la sediul ADR Centru, unde s-au intalnit peste 30 de reprezentanti ai unor firme romane si germane, cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

Un punct distinct pe agenda evenimentului „Brandenburg intalneste Regiunea Centru“ a fost reprezentat de Conferinta Internationala si Evenimentul de Brokerage „Sursele de energie regenerabila in sprijinul dezvoltarii regionale – Strategia Regiunii Centru pentru utilizarea surselor regenerabile de energie”, desfasurata marti, 21 septembrie, la Brasov. Acest eveniment s-a inscris in cadrul colaborarii institutionale dintre cele doua regiuni si s-a bucurat de o mare atentie in randul firmelor romanesti, la lucrari participand peste 100 de reprezentanti ai unor firme din cale doua regiuni europene.
Colaborarea de succes dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a fost institutionalizata incepand cu noiembrie 2008, prin numirea doamnei dr. Birgit Schliewenz in functia de Reprezentant al Landului Brandenburg in Regiunea Centru. De aceea, in cadrul Saptamanii parteneriatului romano-german, la sediul din Alba Iulia al ADR Centru, in data de 22 septembrie 2010, au avut loc intalniri de lucru intre autoritatile publice locale si delegatia germana de oameni de afaceri, condusa de domnul Reinhardt Oehler, sef de departament in Ministerul pentru Economie si Afaceri Europene al Landului Brandenburg. Dupa derularea acestor reuniuni, Reprezentantul Oficial al Landului Brandenburg, doamna dr. Birgit Schliewenz a deschis oficial biroul sau de reprezentanta, in prezenta vicepresedintelui CDR Centru, domnul Ion Dumitrel si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru.

Prin deschiderea acestui birou se scrie o noua pagina in cadrul colaborarii romano-germane. Este primul birou de reprezentare de acest nivel deschis in regiunile romanesti. De aceea, ADR Centru, in calitate de promotor al acestui gen de parteneriate, va cauta sa imbunatateasca transferul de bune practici si informatii din partea partenerilor nostri germani. Prin deschiderea oficiala a acestui birou in regiunea noastra, la Alba Iulia, vom putea realiza puntea de legatura dintre autoritatile publice si societatile comerciale dintre cele doua tari, pentru a conlucra in cat mai multe domenii. Apreciem activitatea de pana acum a doamnei dr. Birgit Schliewenz, dar stim ca de acum incolo este necesar un si mai mare volum de munca, pentru atragerea unor parteneri de afaceri romani pentru firmele germane. In acest context, ADR Centru va promova toate oportunitatile regiunii noastre, in special potentialul verde si cel al oraselor cu centre istorice, pentru a contribui la obiectivul general de dezvoltare armonioasa a Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.