Incă trei evenimente ”Vreau să fiu antreprenor” în Regiunea Centru

Te așteptăm la Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș sau la Miercurea Ciuc dacă vrei să știi cum să-ți faci propria afacere. A fi antreprenor este ca o poveste frumoasă care nu poate fi trăită de toți. Trebuie să ai “acel ceva” pentru a-ți scrie visurile pe o foaie și să le trans-formi în realitate, o realitate care prin multă muncă și timp devine o poveste frumoasă.

Conferințele ”VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR” sunt evenimente la care sunt invitați să participe toți tinerii care vor să afle mai multe despre antreprenoriat și să ia în conside-rare aceasta alternativă pentru viitorul lor. Aceste evenimente sunt organizate de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru prin Centrul de Informare Europe Direct Re-giunea Centru și Fundația Romanian Business Leaders, cu sprijinul mediului universitar, al școlilor și al autorităților publice locale din fiecare municipiu în care se desfășoară conferințele.

Timp de două ore, circa 150 de tinerii participă la un eveniment deschis care nu utilizează suport scris și nici prezentări power point, eveniment în care antreprenorii au ocazia să interacționeze direct cu tinerii, să-și povestească provocările prin care au trecut în dezvoltarea afacerii și totodată să stea la dispoziția tinerilor pentru a le da sfaturi și a le asculta propriile idei de afaceri. Cum au început propria afacere, cum se dezvoltă o afacere, dar și cum au făcut față eșecurilor, sunt subiectele abordate în evenimente de doi antreprenori de succes, de nivel local și național, care vor sta apoi la dispoziția tinerilor pentru a le răspunde la întrebări.

”Prin aceste evenimente dorim să venim în sprijinul tinerilor, să le oferim informații, să demontăm mituri despre termenul ”antreprenor” și să afle că a fi antreprenor presupune risc, perseverență și dorința de a schimba ceva. Facem acest lucru prin exemplele concrete ale unor antreprenori de succes care vor vorbi elevilor despre cum, prin multă muncă și fără să renunți, poți să reușești să ajungi un bun antreprenor. Considerăm că elevii și studenții reprezintă categoria de vârsta optimă la care e bine să cunoști adevăratul sens al termenului “antreprenor”, o vârstă la care încep să-și contureze o imagine despre ce doresc să facă pe plan profesional. Și experiența celor 18 ani de pe care-i avem în derularea de fonduri europene și sprijin pentru firme private, ne susține în a afirma că antreprenoriatul este o artă pe care nu toți o pot face”, a declarat domnul Simon Crețu, director general ADR Centru.

PROGRAM evenimente: 
Municipiu,   Data eveniment,  Locație eveniment 

Sfântu Gheorghe 14.11.2016    Amfiteatrul Extensiei Universitare Sfântu Gheorghe, Universitatea Babes Bolyai,
Târgu Mureș 28.11.2016 Sala de Ședințe a Consiliului Județean Târgu Mureș
Miercurea Ciuc 05.12.2016 Aula Extensiei Universității Sapientia