INSTRUIRI PENTRU MICROINTREPRINDERILE INTERESATE DE ACCESAREA FONDURILOR NERAMBURSABILE PRIN REGIO

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a programat si organizat in perioada septembrie-octombrie, o serie de sesiuni de instruire gratuite, destinate reprezentantilor microintreprinderilor ce vor sa depuna cereri de finantare nerambursabila pe Programul Operational Regional. Lansarea unei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Axa prioritara 4 a POR 2007-2013, domeniul major de interventie (DMI) 4.3 – “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” este preconizata a avea loc in cursul lunii septembrie 2009 iar aceasta sesiune va fi cu depunere continua, pana la utilizarea integrala a fondurilor disponibile.

Lansat recent spre consultare, Ghidul Solicitantului pe domeniul 4.3, prevede modificari si noutati ce vor fi abordate pe parcursul seminariilor si vor sta la baza discutiilor ce vor avea loc. Pentru cei ce doresc, ghidul poate fi accesat pe pagina web a Programului Operational Regional www.inforegio.ro sau pe pagina ADR Centru www.adrcentru.ro. In cadrul acestui domeniu major de interventie, proiectele ce pot fi depuse pentru finantare trebuie sa vizeze dezvoltarea microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii care folosesc potentialul endogen al regiunilor (resurse naturale, materii prime, resurse umane etc).

Avand in vedere aceste aspecte si pentru a ajuta potentialii beneficiari de fonduri sa elaboreze cereri de finantare eligibile, ADR Centru a invitat reprezentantii microintreprinderilor din Regiunea Centru sa participe la Seminariile de informare privind Axa Prioritara 4, domeniul major de interventie 4.3 al POR 2007-2013. In cadrul acestor intalniri, expertii din cadrul ADR Centru au subliniat modificarile din Ghidul Solicitantului si aspectele relevante referitoare la eligibilitate, au oferit informatii privind completarea cererii de finantare si au raspuns intrebarilor privind accesarea fondurilor pe acest domeniu al programului REGIO.

Seminariile au fost programate, dupa cum urmeaza:

– in data de 21.09.2009, incepand cu ora 14.30, la sediul Consiliului Judetean Harghita din Miercurea Ciuc, P-ta Libertatii nr. 5.

– in data de 22.09.2009, incepand cu ora 10.30, la Sala de sedinte de la etajul 5 a Hotelului Parc din Alba Iulia, str. Primaverii nr. 4.

– in data 23.09.2009, incepand cu ora 11.00, la Sala de sedinte a Camerei de Comert si Industrie Mures din Municipiul Tirgu Mures, str. Primariei, nr. 1.

– in data de 28.09.2009, incepand cu ora 11.00, la Sala de Conferinte a Camerei de Comert si Industrie din Municipiul Brasov, B-dul Mihail Kogalniceanu, nr. 18-20, bl. 1K, judetul Brasov.
– in data de 29.09.2009, incepand cu ora 10.00, la Sala de Sedinte a Incubatorului de Afaceri cartier Simeria din Muncipiul Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.
– in data de 06.10.2009, incepand cu ora 11,00, la Sala Mica a Salii Thalia din Sibiu, str. Cetatii, nr. 3-5.