Invitatie de participare workshop ”Politici de sprijin pentru inovare si internationalizarea afacerilor”

Ne dorim ca acest eveniment sa fie un forum de prezentare si dezbatere a celor mai bune modele privind politicile de sprijin pentru inovarea si internationalizarea afacerilor, reunind reprezentanti ai ministerului economiei, autoritatilor publice, universitatilor, camerelor de comert si mediului de afaceri din centrul Transilvaniei.

ADR Centru este implicata in dezvoltarea si sustinerea inovarii si internationalizarii companiilor din Regiunea Centru prin inter-mediul a doua proiecte europene: BISNet Transylvania, finantat de reteaua Enterprise Europe Network si proiectul DIFASS, finantat prin programul INTERREG IVC. Aceste actiuni se inscriu atat in Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru 2014-2020 cat si in Strategia de Export a Romaniei si vin in intampinarea unor nevoi reale ale companiilor din regiunea Centru.

Ambele proiecte au scopul de a imbunatati serviciile de sprijin pentru afaceri, facilitarea accesul companiilor la servicii specializate de cautare de parteneri de afaceri, consiliere privind accesul la noi piete si sprijin in accesarea de fonduri dar si stabilirea unor legaturi intre organizatiile care s-ar putea implica in dezvoltarea unor servicii integrate pentru companii care sa sprijine accesul acestora pe pietele externe.

Una din temele centrale ale workshop-ului este prezentarea si dezbaterea planului de implementare a unui program regional de sprijin pentru internationalizarea si dezvoltarea activitatilor de export ale companiilor, intr-un parteneriat regional creat intre ADR-uri, camere de comert si universitati. Modul in care acest model poate fi preluat la nivel regional si cadrul partenerial in care poate fi implementat vor fi dezbatute in cadrul evenimentului pentru a se gasi cele mai bune solutii pentru transferul acestui model la nivel regional.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectul DIFASS – ”Dezvoltarea asistentei financiare interregionale si a instrumentelor de finantare non-grant destinate IMM-urilor”, finantat prin Programul INTERREG IVC.

In speranta ca veti gasi acest eveniment interesant, va adresam rugamintea de a ne confirma prezenta dumneavoastra, pana in data de 9 iulie 2014, la coordonatele de contact: Emil Toma – Expert programe – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, Tel: 0358 – 401276, int. 465, Fax: 0258 – 818.613, Email: emil.toma@adrcentru.ro sau office@adrcentru.ro