Invitatie la dezbaterea publica privind responsabilitatea sociala a corporatiilor

Fiecare companie este parte a societatii si, inevitabil, este influentata de asteptarile societatii. Contactul traditional intre societate si sectorul privat s-a schimbat mult in urma globalizarii. Pe masura ce companiile se dezvolta, exista asteptari tot mai mari ca acestea se vor comporta responsabil in zonele in care activeaza.

Responsabilitatea sociala a intreprinderilor poate juca un rol important in consolidarea procesul de dezvoltare al comunitatilor. Nu doar societatea are de castigat, implicarea sociala, de asemenea, ajuta companiile sa deschida noi piete, sa isi pastreze angajatii si furnizorii, sa minimizeze riscurile si sa dezvolte produse specifice tarii sau zonei.

Multe companii deja abordeaza in mod activ asteptarile partilor interesate si participa la crearea proceselor si relatii locale de a raspunde acestor asteptari. In loc de a fi parte a problemei, doresc sa fie o parte a solutiei.

In acest context, in Romania, stat ce este considerat ”piata emergenta” de catre marile companii internationale si nationale, este necesara prezentarea conceptului de responsabilitate sociala. Privind cu atentie spre nivel local, numarul companiilor care pot contribui la dezvoltarea comunitatii este semnificativ, cu toate acestea implicarea sociala a sectorului privat este destul de redusa.

Deoarece organizarea unei dezbateri cu toti actorii importanti implicati in procesul de responsabilizare sociala este imperativa, dezbaterea cu tema ”Responsabilitatea sociala a corporatiilor ca strategie de sustenabilitate a afacerilor”, organizata de Asociatia PAKIV Romania, in data de 6 decembrie 2011 la Alba Iulia, are ca scop prezentarea conceptului de responsabilitate sociala, precum si crearea unei spatiu de dialog intre reprezentantii celor mai puternice societati comerciala din zona, autoritatile publice si societate civila.

Atasam Agenda acestui eveniment, pentru care va transmitem, din partea organizatorului, invitatia de a participa active si de a pune bazele comportamentului responsabil in sfera sociala.