LANDUL BRANDENBURG ARE REPREZENTANTA OFICIALA IN REGIUNEA CENTRU

Parteneriatul Regiunea Centru – Landul Brandenburg continua pentru dezvoltare regionala. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru sustine Landul Brandenburg, din Germania, care isi deschide, incepand cu aceasta luna, un birou de reprezentare in cadrul Agentiei, cu sediul in Alba Iulia. Reprezentarea Landului Brandeburg in Regiunea Centru a fost atribuita, in urma unei licitatii internationale, pana in trimestrul IV 2010, firmei Mancom, administrata de catre doamna Birgit Schliewenz.

„V-ati castigat, pana in prezent, merite deosebite prin activitatea dumneavoastra plina de abnegatie in slujba adancirii relatiilor de cooperare intre Regiunea Centru si Landul Brandenburg, fapt pentru care va multumesc inca o data. Prin aceasta numire imi exprim speranta ca vom reusi sa implementam semne vizibile ale adancirii relatiilor de colaborare in domeniul economic, al administratiei, pe planul comunelor, scolilor si institutiilor culturale din regiunile noastre,” a transmis Primul Ministru al Landului Brandenburg, domnul Mathias Platzeck, prin scrisoarea adresata domnului Simion Cretu, director general ADR Centru, document prin care a desemnat reprezentantul landului german in Regiunea Centru.

Reprezentantul desemnat in Regiunea Centru pentru a continua colaborarea si a reprezenta Landul Brandenburg la nivelul regiunii noastre este doamna Birgit Schliewenz, un specialist cu experienta, care, incepand cu anul 2000, a derulat, alaturi de expertii ADR Centru, o serie de programe si activitati comune. Colaborarea ADR Centru cu Landul Brandenburg a inceput in anul 2000, in cadrul Programului Phare 2000 – Coeziune Economica si Sociala. Proiectul de Infratire Regionala s-a numit „Intarirea functiei de coordonare privind elaborarea politicii de coeziune economica si sociala si implementarea acesteia la nivelul Regiunii CENTRU (Constructie Institutionala)“. Acest proiect s-a derulat intre ADR CENTRU si Ministerul Federal al Economiei si Muncii (BMWA) – Cancelaria de Stat a Landului Brandenburg din Germania, cu un buget in valoare totala de 600.000 Euro (contributia UE la bugetul proiectului). Proiectul s-a derulat pe o perioada de 18 luni si s-a incheiat in 13 septembrie 2003. Dupa incheierea acestuia, intre cele doua entitati s-au mai derulat alte proiecte de twinning. Deschiderea primului Birou de Reprezentare a unei regiuni din Romania la Bruxelles a fost unul dintre rezultele de impact al acestei colaborari. De asemenea, s-a obtinut, pe parcursul proiectelor derulate in comun de cele doua regiuni, imbunatatirea capacitatii administrative a expertilor Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, cunoasterea mecanismelor de derulare a fondurilor europene precum si alte rezultate transpuse in colaborari in proiecte concrete, cum este si cel din domeniul energiilor regenerabile.

„Prin acest birou, ADR Centru si reprezentantii Landului Brandenburg spera sa mentina deschisa o usa de comunicare si sprijinire reciproca a celor doua regiuni, dar mai ales a investitorilor din cele doua regiuni. Experienta o recomanda pe doamna Birgit Schliewenz ca fiind expertul german cel mai potrivit pentru acest post. Cunoaste ambele regiuni foarte bine, s-a apropiat foarte mult de noi, dar mai ales, cunoaste amandoua sistemele legislative, oportunitatile existente atat in Regiunea Centru cat si in Landul Brandenburg“, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pentru mai multe informatii referitoare la orarul, adresa si datele de contact ale biroului, urmariti site-ul ADR Centru, www.adrcentru.ro .
Alba Iulia
14.11.2008