Lansarea concursului “Destinatii Europene de Excelenta” – EDEN

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) anunta lansarea concursului “Destinatii Europene de Excelenta” – EDEN, editia 2013, avand ca tema turismul accesibil.
Proiectul a fost lansat de Comisia Europeana in anul 2006 si are ca principal obiectiv dezvoltarea unui turism european durabil si cresterea vizibilitatii destinatiilor non-traditionale. In acest scop, autoritatile nationale de turism din fiecare tara organizeaza un concurs de proiecte pentru desemnarea destinatiei de excelenta a tarii respective, conform unei teme stabilite in cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, intrunit la nivel european.
Intre conditii concursului mentionam administrarea destinatiilor de catre un parteneriat intre autoritatile publice responsabile de managementul destinatiei si toti cei implicati in activitatile de turism din zona (ex. prestatori de servicii turistice, comunitati locale), fiind admise parteneriatele public-private.

Dosarele de participare la concurs vor putea fi transmise pana la data de 25 martie 2013, data postei, la urmatoarea adresa: Autoritatea Nationala pentru Turism, Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, Bucuresti, cod postal 010873, cu mentiunea “pentru Directia Dezvoltare Teritoriala – Proiectul EDEN”.

Persoana de contact din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism este doamna lulia Dangulea, tel. 0372 144 056, email: iulia.dangulea@mdrt.ro sau iulia.dangulea@gmail.com.

Detalii despre conditiile de eligibilitate a destinatiilor, criteriile de selectie a destinatiilor, procedura de selectie, beneficiile participarii la proiect sunt disponibile la adresa de internet:
http://www.minind.ro/turism/EDEN_2013_lansare.pdf