Meghosszabbították a gyermekeknek szánt szociális infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó pályázatok benyújtásának határidejét

A gyermekeknek szánt szociális infrastruktúra fejlesztésében érdekelt pályázók 2021. november 1-jén, 12:00 óráig nyújthatják be projektjeiket a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium (MDLPA) 2021. június 10-i, 778-as számú rendelete szerint, amelyben meghosszabbították a ROP2020/8/8.1/8.3/C, Kiszolgáltatott közösségek: gyermekek kategória számára összeállított pályázati útmutatóban meghatározott határidőt. A többi előírás változatlan marad.
A 2014-2020-es Regionális Operatív Program Menedzsment Hatósága (AMPOR) 2021. június 10-én tette közzé  a ROP2020/8/8.1/8.3/C, Kiszolgáltatott közösségek: gyermekek kategória számára összeállított pályázati útmutatóját, amely a 8-as számú prioritási tengely Egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése elnevezésű prioritása 8.1-es elsődleges befektetései közül a Beruházások olyan egészségügyi és szociális infrastruktúrákba, amelyek elősegítik a regionális és helyi fejlődést azáltal hogy csökkentik az egészségügyi állapotra vonatkozó egyenlőtlenségeket, népszerűsítik a társadalmi felzárkózást  a szociális, kulturális és szabadidős szolgáltatásokhoz való hozzáférés által, ugyanakkor támogatják az áttérést az intézményi szolgáltatásokról a közösségiekre elnevezésű alkategória 8.3-as kiemelt célkitűzése, nevezetesen A szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése célkitűzés. A többi előírás változatlan marad.
Az útmutatót a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium (MDLPA) 2021. június 10-i, 778-as számú rendelete szerint módosították. Ennek értelmében módosul a projektleadás határideje (nap és óra): 2021. november 1-je, 12:00 óra.

A román nyelvű ismertető linkje: http://regio-adrcentru.ro/prelungirea-termstinata-copiilor/