Megkezdődött az Európa futamának IX-ik kiadása

A SzuperEUhős (Super EroU) szlogennel, a Központi Régió EUROPE DIRECT Irodája, a keretet nyújtó Központi a Regionális Fejlesztési Ügynökséggel közösen 9-ik alkalommal indította útjára a Központi Régió iskoláiban az Európa futama (Crosul Europei) futóversenyt, amelyen sportolásra ösztönzi a régió diákjait. Az iskolák „szuperhősei” részt vesznek a tömegsport eme rendezvényén, amely mindenki testi-szellemi egészségét támogatja, ezzel is hangsúlyozva a testmozgás fontosságát az autóhasználat ellenében és környezetünk védelmében. A futóversenyen a diákokkal együtt a Központi Régió hat megyéjének polgárait várják egyéni, online regisztráció keretében, hogy támogassák a rendezvény üzenetét: szabadban való testmozgás az egészségért. 2023 a készségek európai éve, ez az esemény pedig támogatja a tisztább környezetre való törekvéseket, ugyanakkor Brassó, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros és Szeben megyék diákjait jutalmazza, akárcsak az online csatlakozó érdeklődőket.

„Az Európa Futama (Crosul Europei) olyan esemény, amelynek középpontjában az Európai Zöld Paktum áll, és amely sikernek örvend a nagyközönség, különösen a fiatalok körében. 2021 óta egyre inkább jelen vagyunk a fiatalok környezetében több városban és iskolákban, ezáltal pedig növeltük azok számát, akik megismerik az Európai Unió programjait, tevékenységeit. Azok, akik részt vesznek ezekben a mini futóversenyeken, több európai ismerettel és népszerűsítő anyaggal térnek haza. Az európai prioritást jelentő Európai Zöld Paktumból kiindulva, amely a környezetvédő tevékenységekre alapoz, a Europe Direct csapata által javasolt tevékenységek azt az üzenetet közvetítik a polgároknak, hogy közösen támogatni tudják a tisztább környezetért tett lépéseket. Az elmúlt években európai forrásból korszerűsített iskolákban, de azokban is, amelyek még nem hívtak le európai forrásokat, igyekszünk minél több fiatalt bevonni, akik megtanulják, hogy az Európai Unió tevékenységei egyformán szólnak mindenkihez, hiszen az európai polgárok jogaiból mindenki részesülhet, ezekhez mindenki hozzájárulhat. Bízunk abban, hogy minél több polgár bekapcsolódik egyénileg is a környezetvédelmi tevékenységekbe. Immár a helyi hatóságokat is támogatjuk, hogy többet tegyenek a környezetért, ezzel a tevékenységgel pedig igyekszünk partneri jobbot nyújtani mindazoknak, akik támogatásunkat kérik vagy velünk együttműködve szeretnének tevékenységeket szervezni” – nyilatkozta Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

A Központi Régió EUROPE DIRECT csapata több mint 1200 személynek, iskolás és középiskolás diáknak, illetve a Központi Régió egyénileg résztvevő polgárának készített elő különböző jutalomtárgyakat. Ez utóbbiak fizikai vagy online formátumban is részt vehetnek a 9-ik kiadásához ért Európa futamán, amelynek célja az egészséges életmód népszerűsítése, a közösségi fellépés az egészséges környezetért és annak védelméért, valamint az Európai Zöld Paktum elnevezésű európai prioritás támogatása.

Egyénileg vagy barátokkal, parkokban, zöld területeken vagy parkosított városrészeken a polgárok adózhatnak ez egészséges életmódnak és ezzel példát mutathatnak barátaiknak is – a szervezők felhívása által.

A futóverseny hagyományos formájára a EUROPE DIRECT csapata ebben a hónapban 500 iskolás és középiskolás diákot vár a rajtvonalhoz Feketehalomból, Vidombákról, Bodzafordulóról, Sepsiszentgyörgyről, Székelykeresztúrról és Szentegyházáról. Novemberben várják a futam rajtvonalához a középiskolásokat Marosújvárról, Nagyenyedről, Dicsőszentmártonból, Radnótról, Nagydisznódról és Szászszerdahelyről.

Akik az Egyéni futamon szeretnének részt venni (online regisztrációval) a következő nyomtatványt kell kitölteniük: https://forms.gle/2L7bwbW3oD18Sybx6. Ezt követően valamennyi egyéni résztvevőnek egy fitnesz applikációt kell letöltenie, és miután teljesítette a céltávot, el kell küldenie a tevékenység bizonylatát a Központi Régió EUROPE DIRECT csapatának. A személyi adatok védelméről bővebb információk itt: http://www.adrcentru.ro/politica-confidentialitate-date/. A 2023-as Európa futama Szabályzatát mindenkinek ismernie kell, aki részt kíván venni, hogy ismerje, vállalja és betartsa a részvételi feltételeket. A szabályzat itt található: https://europedirect-adrcentru.ro/incepe-editia-a-ix-a-a-crosului-europei-in-regiunea-centru/