Nou sediu pentru Biroul Regional Mures al ADR Centru

Biroul teritorial Mures al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru are un nou sediu. Incepand cu luna februarie, din sediul Consiliului Judetean Mures unde a functionat pana acum o luna, Biroul Regional Mures din cadrul ADR Centru s-a mutat pe strada Koteles Samuel, nr. 33 (cu intrare de pe Marton Aron), din muncipiul Tirgu Mures.

Principala misiune a acestui birou este de a informa si de a oferi consultanta pentru autoritatile publice locale, ONG-uri, IMM-uri, mass-media, precum si alti potentiali beneficiari ai Programului Operational Regional. De asemenea, reprezentantii ADR Centru din judetul Mures, alaturi de colegii ADR Centru, urmaresc implementarea si monitorizarea proiectelor finantate prin fonduri nerambursabile si derulate prin ADR Centru. Pentru informatii suplimentare privind Programul Operational Regional 2007- 2013, sursele de finantare disponibile, seminarii de informare organizate de catre ADR Centru, sau alte organisme partenere etc. va invitam sa apelati la reprezentantii ADR Centru din judetul Mures, respectiv doamna Ramona Militaru si doamna Corina Campean. Ele pot fi contactate la telefoanele 0365 – 807808, 0365 – 807809, fax: 0265-269148 sau prin E-mail: mures@adrcentru.ro.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru este organism intermediar in cadrul procesului de derulare si implementare a fondurilor nerambursabile structurale si reprezinta organizatia unde se depun si se evalueaza cererile de finantare pentru prin fonduri nerambursabile pentru dezvoltare regionala urbana. Fondurile structurale sunt alocate Romaniei, implicit Regiunii Centru, de catre Uniunea Europeana dupa aderarea la UE, 01 ianuarie 2007, prin intermediul Programului Operaional Regional.

Programul Operational Regional (REGIO) pentru perioada 2007-2013 este un document strategic de programare, elaborat de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, si aprobat de Comisia Europeana, prin care este stabilita o strategie de dezvoltare regionala. Acest obiectiv se realizeaza printr-o alocare diferentiata a fondurilor pe regiuni, in functie de gradul de dezvoltare a acestora si printr-o stransa corelare cu actiunile realizate in cadrul Programelor Operationale Sectoriale.

Regiunii Centru i-au fost alocate, prin Programul Operational Regional – REGIO, 483,62 milioane euro, reprezentand 10,90% din totalul fondurilor derulate prin acest program. Distributia fondurilor se realizeaza pe axele prioritare ale Programului Operational Regional. Sunt 5 Axe Prioritare disponibile finantarii proiectelor elaborate de catre diferiti beneficiari, pornind de la Autoritati Publice Locale, ONG-uri si IMM-uri, unitati de cult, etc. Fiecare axa prioritara are alocat un anumit buget si cuprinde un numar de domenii de interventie care urmaresc realizarea unor obiective de dezvoltare regionala.