Oportunitate pentru tinerii romani de a face un stagiu de formare profesionala in Germania

ADR Centru sustine activitatea reprezentantei Landului Brandenburg in Regiunea Centru, SC Mancom Centru SRL, care, alaturi de Societatea de Formare Profesionala Pritzwalk, din landul german, recruteaza 11 tineri cu varsta intre 18 si 27 de ani, pentru un stagiu de formare profesionala in Germania, pe o perioada de 3 ani, in cadrul Programului Erasmus+, Subprogramul Mobipro.

ADR Centru se implica activ in sprijinirea, pe de o parte, a activitatii IMM din Regiunea Centru, iar pe de alta parte in corelarea dintre cererea de forta de munca si oferta concreta in acest sens. Este evident ca o oportunitate pentru tinerii romani, promovata in Regiunea Centru de reprezentanta Landului Brandenburg, nu poate fi decat benefica pentru imbunatatirea climatului socio-economic local. Pe de alta parte, la intoarcerea lor in tara, tinerii care si-au facut ucenicia in Germania vor transfera o importanta parte a cunostintelor lor teoretice si tehnice catre mediul in care vor evolua profesional.

Meseriile care pot fi alese de catre tinerii care doresc sa beneficieze de acest program sunt cea de electronist, mecanic industrial, mecatronica sau tehnician mecanic pentru scule aschietoare. Cursurile de formare profesionala sunt certificate la nivel european si dureaza 3 ani. La finele stagiului, tinerii vor putea sa isi gaseasca un loc de munca in Germania, ca si muncitori calificati in industria automotivelor, constructii de masini sau service-uri auto, precum si in cadrul firmelor, romane sau germane, din Romania. Aceste tipuri de meserii sunt, in Germania, in cele mai multe dintre cazuri, mult mai bine platite decat in cazul absolventilor cu studii superioare.
Selectia tinerilor care doresc sa obtina o calificare profesionala in Germania are loc in Alba Iulia, pana in data de 15 martie, iar in perioada aprilie – august 2016 vor putea participa la cursuri de limba germana. Incepand cu 1 septembrie 2016 cei selectati vor urma cursurile de formare profesionala in sistem dual in Germania, Landul Brandenburg. Tinerii participanti la acest program, daca sunt si bine motivati, vor primi, pe perioada stagiului de formare profesionala din Germania, o indemnizatie lunara de ucenic corespunzator meseriei alese. Din aceasta indemnizatie acestia isi vor putea plati toate cheltuielile.

Tinerii candidati interesati sunt rugati sa trimita, pana la data de 9 martie 2016 urmatoarele documente scanate la adresa de mail medafiru@yahoo.com: Copie dupa buletin, CV, Copie a ultimei diplome de studii absolvite. Nu se accepta absolventii de scoala profesionala in sistem dual si absolventii de Master, indiferent de domeniu, iar cunoasterea limbii germane, desi nu este o cerinta obligatorie, poate fi un avantaj. Incepand cu data de 10 martie, reprezentantii Landului Brandenburg si ai societatii de formare profesionala vor derula interviurile de recrutare. Mai multe informatii despre aceasta selectie de potentiali beneficiari ai programului MobiPro se pot obtine la d-na Meda Firu – SC MANCOM CENTRU SRL – telefon 0749.25.63.59, sau la adresa de e-mail specificata.