Parteneriat intre ADR Centru si Prefectura Mures pentru promovarea Fondurilor Structurale

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru impreuna cu Institutia Prefectului – Judetul Mures au convenit sa incheie un parteneriat pentru imbunatatirea gradului de informare a potentialilor beneficiari care doresc sa acceseze fonduri europene. Acest parteneriat isi propune sa asigure cresterea vizibilitatii si a gradului de promovare a programelor finantate de Uniunea Europeana.

Reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru au participat, alaturi de cei ai altor organisme locale si regionale, la reuniunea prin care Institutia Prefectului – Ju-detul Mures a incercat sa impulsioneze coordonarea planurilor de actiune privind infor-marea potentialilor beneficiari privind derularea fondurilor structurale. Aceasta reuniu-ne a avut loc in data de 18 februarie 2008 la Targu Mures, iar in urma ei a rezultat un plan concret de actiuni de promovare, conform cu planurile de comunicare ale tuturor actorilor implicati in promovarea finantarilor provenite de la Uniunea Europeana.

Prin acest plan sunt identificate si corelate toate actiunile de promovare coordonate de catre Institutia Prefectului – Judetul Mures, Consiliul Judetean Mures si ADR Centru, dar si cele ale institutiilor deconcentrate din judetul Mures (APM, DADR, OJPDRP, ISJ, OTIMMC, CCIA).

Pentru ADR Centru este o prioritate prompta si corecta informare a potentialilor be-neficiari ai fondurilor europene. Toate actiunile noastre sunt canalizate spre asigura-rea unor actiuni de promovare care sa aiba legatura cu initiativele altor institutii, ast-fel incat informatia europeana sa ajunga la beneficiari pe cat mai multe canale. Acest parteneriat este primul de acest gen pe care il incheiem in aceasta forma, dar colabo-rarea noastra cu institutiile de nivel local si regional nu se limiteaza la acest lucru. Pe langa buna conlucrare cu administratia publica locala, am pregatit, la randul nostru, o Conventie care va fi agreata de catre reprezentantii Organismelor Intermediare din Regiunea Centru, sau ai institutiilor similare, care au ca scop implementarea proiecte-lor finantate din fonduri europene”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, dupa semnarea Parteneriatului cu Prefectura Mures.

Alba Iulia
13.03.2008