Programul ORIZONT 2020 promovat de ADR Centru la Tirgu Mures si Brasov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Optoelectronica (INCDO INOE 2000), filiala ICIA Cluj-Napoca, prin Centrul de Transfer Tehnologic CENTI, in calitate de organizatii membre ale Enterprise Europe Network, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale – Reteaua Nationala a Persoanelor de Contact, organizeaza in ultima saptamana a lunii Mai 2014 o campanie de informare cu privire la oportunitatile de finantare oferite de Comisia Europeana prin Programul cadru in domeniul cercetarii si inovarii Orizont 2020. Campania va include doua seminarii de informare desfasurate la Tg. Mures si Brasov, la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai mediului universitar si de cercetare, dar mai ales ai IMM-urilor inovative din Transilvania.

Campania este organizata in contextul colaborarii dintre organizatiile membre ale Retelei Enterprise Europe Network si Punctele Nationale de Contact (NCP) Orizont 2020. Astfel, cele doua seminarii vor beneficia de prezenta reprezentantilor NCP-urilor Orizont 2020 care vor prezenta audientei informatii cu privire la:

  • Programul Orizont 2020 – aspecte generale;
  • Portalul participantilor;
  • Rolul inovarii in cadrul programului Orizont 2020;
  • Instrumentul pentru IMM-uri;
  • Aspecte practice legate de managementul proiectelor finantate prin programul Orizont 2020;
  • Programul de mobilitate Marie Sklodowska Curie.

O atentie deosebita va fi acordata prezentarii modului in care pot fi identificati parteneri internationali pentru proiectele finanatate prin programul Orizont 2020. Pe langa prezentarile in plen, seminariile vor mai include ateliere de lucru desfasurate in paralel, in cadrul carora vor fi abordate unele dintre temele prioritare ale programului Orizont 2020 cum ar fi: Sanatate; Societati favorabile incluziunii, inovatoare si sigure; Surse de energie sigure, ecologice si eficiente; Securitate alimentara.

Informatiile prezentate de reprezentantii NCP-urilor vor fi completate prin prezentarea oportunitatilor de sprijin in afaceri oferite de reteaua Enterprise Europe Network, cu accent pe serviciile de inovare si internationalizare oferite gratuit sectorului IMM.

  • Evenimentul de la Tirgu Mures se va desfasura in data de 26 mai 2013, incepand cu ora 09:00 si va fi gazduit de Universitatea Petru Maior din Tirgu Mures, in Aula Facultatii de Stiinte Economice, Juridice si Administrative – Str. Livezeni nr. 69, Tirgu Mures

Formularul de inregistrare pentru sesiunea de la Tirgu Mures poate fi completat AICI

  • Evenimentul de la Brasov se va desfasura in perioada 27 – 28 mai, incepand cu ora 09.00 (in data de 27.05.2014) si 10.00 (in data de 28.05.2014) si va fi gazduit de Universitatea Transilvania din Brasov in Aula Sergiu T. Chiriacescu – Str. Iuliu Maniu, nr. 41 A.

Formularul de inregistrare pentru sesiunea de la Brasov poate fi completat AICI

Agenda celor două evenimente poate fi găsită mai jos.

Va asteptam!