Promovarea finantarilor nerambursabile pentru modernizarea infrastructurii turistice

Timp de trei zile, la inceputul saptamanii 19-24 mai, ADR Centru organizeaza seminarii de instruire pentru potentialii beneficiari de finantari nerambursabile pentru promovarea Domeniului de interventie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, din cadrul POR 2007-2013.

Seminariile vor fi sustinute pentru a facilita obtinerea de finantare nerambursabila prin depunerea de proiecte in cadrul Programului Operational Regional „REGIO”, pentru Axa 5 Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.
Pentru domeniul 5.2, potentialii aplicanti sunt autoritatile publice locale, dar si societatile comerciale din domeniul turismului. Planificarea activitatilor de informare organizate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, prevede ca in data de 19 mai primul din aceasta serie de seminarii sa se desfasoare la sediul ADR Centru, in sala de sedinte, incepand cu ora 10.00. La acest eveniment vor participa potentialii beneficiari din judetele Alba si Sibiu. Pentru solicitantii din judetele Mures si Harghita vor participa la seminarul organizat de catre expertii Biroului de Informare POR din cadrul ADR Centru, marti, 20 mai, de la ora 10.00, la Targu Mures, in Sala Mare a Consiliului Judetean Mures. In fine, pentru cei interesati rezidenti in judetele Brasov si Covasna ai acestui domeniu de interventie va fi organizat seminarul de informare de la Consiliul Judetean Brasov, in data de 21 mai 2008, in sala 120, incepand cu ora 11,00.
Obiectivul acestor seminarii il constituie pregatirea potentialilor aplicanti ai domeniului major de interventie 5.2 al POR de la nivelul Regiunii Centru in vederea accesarii cu succes a fondurilor disponibile prin acest domeniu si prezentarea Ghidului solicitantului.
„Este foarte important pentru un potential beneficiar sa cunoasca modul in care trebuie sa pregateasca un proiect bun, finantabil. Este nevoie de multa atentie atat la continutul proiectului, cat si la aspectele administrative de intocmire a documentatiei. Cu alte cuvinte, potentialul beneficiar trebuie sa verifice si sa completeze corect toate documentele, conform solicitarilor din ghidurile solicitantului. Este preocuparea noastra constanta sa ii sprijinim pe beneficiari sa inteleaga exact ceea ce li se cere in fiecare document care constituie dosarul depus pentru finantare. Aceste demersuri se constituie ca o componenta a strategiei ADR Centru pentru a se asigura absorbtia in totalitate a fondurilor puse la dispozitie de UE si Guvernul Romaniei, pentru ca o regiune ca a noastra are nevoie de o economie activa si competitiva, inclusiv prin modernizarea infrastructurii de turism si cresterea calitatii serviciilor turistice“, a declarat Simion Cretu, director general al ADR Centru.
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru ca Organism Intermediar pentru POR la nivelul Regiunii Centru, a informat si invitat potentialii aplicanti ai acestui domeniu major de interventie pentru lansarea la nivel regional. La aceste manifestari se sconteaza pe participarea a circa 150 de persoane, reprezentand institutii ale administratiei publice, dar si societati comerciale. Presa are acces liber la toate cele trei seminarii destinate lansarii domeniului 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, din cadrul POR 2007-2013. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul ADR Centru, www.adrcentru.ro, pagina POR sau puteti contacta expertii Biroului de informare pe POR al ADR Centru la tel. 0258818616, int. 281/282/ sau mail programe@adrcentru.ro.