Seminarii de informare pentru cei interesati sa depuna proiecte pe Domeniul Major de Interventie 5.2

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta potentialii beneficiari din Regiunea Centru, interesati de accesarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea structurilor de turism ca, in data de 30 octombrie 2009, a fost relansat Domeniul Major de Interventie (DMI) 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”. Fondurile disponibile la nivelul Regiunii Centru sunt de peste 6,6 milioane euro si pot fi accesate incepand cu data de 23 noiembrie 2009, cand incepe depunerea de proiecte.

Autoritatile publice locale, intreprinzatorii si ONG-urile din mediul urban, autoritatile si intreprinzatorii din mediul rural (ale caror proiecte au o valoare mai mare de 6.400.000 lei), precum si autoritatile si intreprinzatorii din statiunile turistice balneo-climaterice (indiferent daca sunt localizate in mediul rural sau urban), dar si parteneriate intre autoritati si asociatiile de dezvoltare intracomunitara, sunt solicitantii ce pot depune cereri de finantare nerambursabila pe acest domeniu. Pe data de 30 octombrie 2009 a fost publicat Ghidul solicitantului pentru domeniul major de interventie 5.2 iar cererile de finantare pot fi depuse continuu, in conditiile precizate in ghid, incepand cu data de 23 noiembrie 2009.

Pentru toti solicitantii eligibili, Agentia pentru Dezvoltare Regionala va organiza seminarii de informare, pentru a clarifica diferitele probleme ce pot interveni in scrierea unor proiecte eligibile. Aceste seminarii vor fi organizate in 17 noiembrie 2009, incepand cu ora 10.00, la Hotelul Parc din Alba Iulia pentru judetele Alba, Sibiu si Mures si in data de 19 noiembrie 2009, la sediul Consiliului Judetean Brasov, incepand cu ora 11.00, pentru judetele Brasov, Harghita si Covasna.

“Turismul este o sursa de venit importanta, neexploatata nici macar in procent 50% din potential. Regiunea Centru este o regiune unde se poate face turism tot timpul anului, datorita variatelor sale forme de relief si zone deosebite de atractie. Aceasta regiune ofera o gama variata de tipuri de turism, cum e cel montan, ecumenic, balnear, cultural, de evenimente sau rural. Interesul autoritatilor pentru dezvoltarea regiunii prin turism a fost dovedit si prin constituirea la nivel regional a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara unde reprezentantii consiliilor judetene au stabilit, ca tema prioritara, promovarea turismului din regiunea noastra. Fiecare proiect implementat in acest domeniu, de intreprinzatori sau autoritati, contribuie la imbunatatirea calitatii serviciilor in regiune si la atragerea turistilor in numar cat mai mare in zona, ceea ce inseamna venituri mai mari si mai multe locuri de munca”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa site-urile www.inforegio.ro sau www.adrcentru.ro, sau la Biroul de Informare din cadrul ADR Centru, telefon 0258818616 interior 281,282.