SEMINARII DE INFORMARE PRIVIND PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitatea sa de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional, organizeaza, in perioada 23 iunie – 2 iulie 2009, o serie de seminarii de informare privind Programul REGIO la nivel regional, fiind prevazuta cate o intalnire de lucru la nivelul fiecarui judet din Regiunea Centru. Aceste reuniuni vizeaza prezentarea stadiului actual de implementarea a REGIO in Regiunea Centru, precum si identificarea celor mai bune metode de imbunatatire a gradului de angajare a fondurilor europene pentru dezvoltare regionala.

In seminariile organizate de ADR Centru se doreste prezentarea, intr-o forma cat mai practica, pe baza unor exemple concrete, a modului cum pot fi abordate unele aspecte legate de accesarea fondurilor nerambursabile prin intermediul REGIO. In cadrul fiecarei intalniri se vor prezenta pe scurt axele prioritare ale Programului Operational Regional si stadiul implementarii acestuia la nivelul Regiunii Centru, iar in cadrul grupurilor de lucru se vor discuta aspecte specifice privind greselile frecvente intalnite in procesul de evaluare si selectie. Atelierele de lucru formate intre participanti vor analiza cele mai dese probleme intalnite de solicitanti in procesul de pregatire al cererii de finantare.

“Prin aceste reuniuni de lucru, destinate atat administratiei publice locale, cat si organizatiilor neguvernamentale sau microintreprinderilor vom dezbate aspecte generale privind implementarea fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional. In fiecare caz in parte, si in fiecare judet, vom analiza punctual, posibilitatile de atragere a fondurilor europene nerambursabile pentru a dezvolta in special activitatile sociale, care tin de invatamant si sanatate. Desigur, vom sustine permanent si initiativele sectorului privat, in concordanta cu interesele locale identificate de administratia publica, pentru a impulsiona dezvoltarea echilibrata a intregii Regiuni Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Daca sunteti interesat de absorbtia fondurilor nerambursabile prin Programul Operational Regional, va invitam, pe aceasta cale, sa luati parte la seminariile organizate, in perioada 23-25 iunie, la Sibiu, Alba Iulia si Tirgu Mures, precum si la cele organizate in perioada 30 iunie – 2 iulie, in Brasov, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe.