SPITALUL JUDETEAN SIBIU VA BENEFICIA DE APROAPE 1,5 MILIOANE EURO FONDURI REGIO PENTRU MODERNIZARE

Primul contract din judetul Sibiu, pentru domeniul destinat investitiilor in sistemul de sanatate, finantat prin Programul Operational Regional a fost semnat in data de 1 iunie 2010, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean Sibiu”. Acest spital va beneficia de finantare nerambursabila din fonduri europene, in valoare totala de peste 7,5 milioane lei, din care suma nerambursabila este de aproape 6 milioane lei.

Proiectul semnat de catre domnii Martin Bottesch, presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, si Simion Cretu, director general ADR Centru, in prezenta presei locale si regionale, prevede dezvoltarea sistemului public de sanatate din judetul Sibiu, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor medicale. Modernizarea si dotarea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Judetean Sibiu se va finaliza dupa 33 de luni, prin realizarea a 14 noi cabinete medicale si prin achizitionarea a 16 echipamente noi.
Prin aceasta cerere de finantare, Unitatea administrativ – teritoriala Judetul Sibiu, precum si locuitorii din centrul tarii vor beneficia de cresterea calitatii serviciilor oferite in cadrul ambulatoriului, constand in prevenirea aparitiei sau dezvoltarii anumitor boli, in reducerea sau chiar eliminarea perioadei de spitalizare, accesul la servicii de sanatate acordate in conditii de igiena si siguranta. Practic, beneficiarul proiectului a estimat ca vor creste atat numarul consultatiilor de specialitate din unitate, cat si numarul de personal angajat in institutie, cu circa 10%. In aceste conditii este de asteptat ca incepand cu trimestrul I din 2013, in cadrul acestui ambulatoriu vor fi consultati anual peste 125.000 de pacienti, iar cifra personalului va ajunge la 183.
Finantarea va fi acordata in cadrul Axei Prioritare 3, Domeniul Major de Interventie 3.1 – „Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” al Programului Operational Regional.

„La nivelul judetului Sibiu au fost depuse 111 proiecte ce solicita spre finantare peste 231 milioane euro. Acest proiect este destinat finantarii investitiilor in sanatate, dupa ce, pentru judetul Sibiu, au fost semnate mai multe contracte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere si a celei de turism, fara a fi lasat pe ultimul plan nici chiar domeniul social. Aceste lucruri demonstreaza interesul administratiei de a crea un cadru echilibrat, propice dezvoltarii regionale. Pana la urma, investitiile in infrastructura medicala sunt printre cele mai importante la nivelul intregii tari. Avem nevoie de fonduri pentru sanatate, avem nevoie de calitate in actul medical, pentru a se asigura accesul egal al cetatenilor la acest gen de serviciile”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alba Iulia, 1.06.2010