Stagii de practică profesională în construcții în Germania, finanțate prin Erasmus+

ADR Centru prezintă informații privind o oportunitate ce vizează școlile cu profil tehnic și de construcții, cu predare în limba germană, oportunitate ce oferă posibilitatea efectuării unor stagii de practică finanțate prin programul Erasmus+. Reprezentanța Landului Brandenburg, în Regiunea Centru informează că Centrul de Formare Profesională al Asociației Industriei Construcțiilor Berlin – Brandenburg dorește să identifice potențiali parteneri pentru efectuarea unor stagii de practică profesională care oferă și oportunitatea de aprofundare a cunoștințelor de limba germană.
În acest sens, Centrul de formare profesională va oferi cursuri de practică pe o durată de 2-4 săptămâni, în cadrul Centrului din zona Berlinului, cursuri de formare ce se adresează meseriilor din domeniul construcțiilor. Se vor asigura stagii de practică pentru grupuri de elevi și de profesori, cazare și masă, recomandări pentru petrecerea timpului liber dar și îndrumarea acestor grupuri. Partenerii selectați își vor finanța transportul până la locația centrului (sosirea și plecarea). În cazul în care partenerul va dori să rămână mai mult timp, atunci acesta își va suporta în totalitate propriile cheltuieli. Mai multe informații despre Centrul de Formare Profesională găsiți pe adresa de web www.bfw-bb.de. Aveți atașată și o prezentare a proiectului.
Persoanele interesate, directori de școli și profesori, preferabil vorbitori de limba germană, vor fi invitați să participe la două evenimente ce vor avea loc în perioada 01 – 02.12.2016 la Brandenburg și 05 – 06.12.2016 la Cottbus, în Germania, în care vor fi informați despre oferta partenerilor germani și cerințele întocmirii cererilor de finanțare. Menționăm că toate cheltuielile sunt asigurate, cu excepția cheltuielilor de transport dus-întors (cost estimativ-50 Euro/sens).
Pentru mai multe detalii, poate fi contactată doamna Meda Firu tel 0749 256 359, e-mail: medafiru@yahoo.com din partea Reprezentanței Landului Brandenburg în Regiunea Centru.

Documente

Prezentare proiect