Studiu privind voluntariatul in Europa

Directia Generala Educatie, Audiovizual si Cultura a lansat un studiu cu privire la activitatea de voluntariat in Uniunea Europeana, in contextul reflectiilor cu privire la voluntariat si al pregatirilor pentru Anul European al Voluntariatului 2011.

Studiul a fost realizat pentru a ajuta Comisia Europeana sa analizeze modalitatile in care sectorul de voluntariat ar putea fi promovat la nivelul Uniunii si masura in care voluntariatul ar putea contribui la realizarea amplelor obiective comunitare strategice stabilite in Agenda Sociala si in Strategia de la Lisabona. Scopul studiului este de a contribui la o mai buna intelegere a conditiilor si a starii voluntariatului in cele 27 de state membre, inclusiv la nivel national, regional si local, si de a identifica tendinte, asemanari si deosebiri, oportunitati si provocari. De asemenea, studiul este menit sa ajute Comisia in stabilirea domeniului de aplicare si a directiei viitoarelor initiative la nivel european care vizeaza promovarea voluntariatului.

Raportul final al studiului, lansat in februarie 2010, ofera cercetari si perspective in situatia actuala a voluntariatului in Uniunea Europeana. Acesta cuprinde o analiza comparativa a voluntariatului in cele 27 de state membre, cu 27 de rapoarte nationale, un studiu sectorial privind voluntariatul in sport si 27 de fise nationale privind voluntariatul in sport.

Studiul privind voluntariatul in Europa , precum si Rapoartele nationale privind voluntariatul sunt disponibile online pe pagina http://ec.europa.eu/citizenship/news/news1015_en.htm .

Punctul Europa pentru cetateni
E-mail: info@europapentrucetateni.eu
Web: www.europapentrucetateni.eu
Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii
str. Barbu Delavrancea 57, sector 1, Bucuresti, 011353
Tel / fax: 021 316 60 60; 021 316 60 61