TRAINING PENTRU JURNALISTI

Tinerii jurnalisti din Centrul si Estul Europei sunt invitati sa participe la un training de trei luni ce va avea loc in Germania. Pot participa la preselectie jurnalisti din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Cehia si Ungaria. Durata programata de studiu si lucru este de trei luni, in perioada 1 Martie – 31 Mai 2009.

Fundatia Robert Bosch, in colaborare cu Scoala de Jurnalism din Berlin, invita tinerii jurnalisti sa partipe la trainingul realizat in Berlin, care cuprinde, in primele sase saptamani, acumularea de cunostinte despre statele vecine cu Germania si relatiile dintre ele, perspectivele comune in Uniunea Europeana – sub forma unor discutii si disertatii, precum si intalniri „la fata locului". Urmatoarele sapte saptamani vor fi dedicate aplicatiilor practice si se vor desfasura in functie de preferinte si oferta fie intr-o redactie de ziar fie in televiziune sau un post radio din Capitala germana. Pe parcursul trainingului jurnalistii vor avea ocazia sa veda cum lucreaza colegii germani si sa fie, in acelasi timp, corespondenti externi pentru o perioada determinata. Bursierii acceptati vor primi lunar o bursa in valoare de 1000 de euro, un mentor (jurnalist german) in redactiile la care vor alege sa lucreze si suport in cautarea unei locuinte. Cei de doresc sa participe trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba experienta profesionala, cunostinte avansate de limba germane si varsta pana in 35 de ani.

Mai multe detalii despre inscriere puteti gasi la adresa: www.medien-mittler.de. Termenul limita de inscriere este 1 Noiembrie 2008. Interviurile pentru selectie vor avea loc la sfarsitul lunii noiembrie inceputul lui decembrie 2008 in Budapesta, Varsovia si Berlin.

Date de contact:
Berliner Journalisten-Schule Karl-Liebknecht-
Str. 29 „Medien-Mittler"D – 10178 Berlin
E-Mail: info@medien-mittler.de
Ein Förderprogramm der
Robert Bosch Stiftung in
Zu sammenarbeit mit der Berliner
Journalisten-Schule (BJS)
Informationen über die Robert
Bosch Stiftung finden Sie unter
www.bosch-stiftung.de
Kontakt: Berliner Journalisten-Schule (BJS)
„Medien-Mittler"
Karl-Liebknecht-Straße 29
10178 Berlin
info@medien-mittler.de
www.medien-mittler.de