TRANSPARENTA FONDURILOR EUROPENE

Transparenta fondurilor europene – este o campanie sociala ce vizeaza cresterea transparentei, responsabilizarea factorilor implicati in procesul de derulare a fondurilor europene din Romania, informarea si implicarea publicului larg. Programul este derulat de catre Agentia de Monitorizare a Presei si este finantat prin Programul Phare 2006- Societate Civila.

Mesajul campaniei este: “Fii antena la buzunarul tau! Banii europeni sunt bani publici. Banii publici sunt si banii tai!” Cu acest mesaj Agentia de Monitorizare a Presei ii invita pe toti beneficiarii de fonduri europene, sa intre pe site-ul www.afaceripublice.ro si sa faca sesizari cu privire la diversele nereguli intalnite de ei in procesul de derulare a fondurilor europene.

Grupurile tinta ale Agentiei de Monitorizare a Presei sunt: ONG-urile, functionarii publici, responsabili cu derularea fondurilor europene din administratia publica centrala si locala; jurnalistii; reprezentanti ai sectorului de afaceri (IMM-uri, firme de consultanta, companii) in calitate de posibili beneficiari ai fondurilor europene, publicul larg. Mai multe detalii pe http://www.afaceripublice.ro/despre.

Agentia de Monitorizare a Presei este o organizatie nonprofit ce desfasoara proiecte si campanii ce vizeaza drepturile omului, libertatea de exprimare, buna guvernare, educatia si analiza media, egalitatea de sanse si protectia mediului.