Vă invităm la o discuție despre viitorul Europei, al României în Uniunea Europeană

O suită de patru dezbateri ce au loc în patru județe din Regiunea Centru va aduce în prim plan felul în care văd tinerii și nu numai, viitorul Europei și al României în Uniunea Euro-peană. La Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureș și Brașov, Centrul Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, invită cetățenii să participe la aceste discuții alături de tineri în dezbaterea pe temele referitoare la viitorul Europei. Alegem ca Uniunea Europeană să rămână la fel sau vrem o Uniune Europeană cu state mult mai independente? Votul nostru pentru europarlamentare poate influența direcția de dezvoltare a României? Grupurile politice europene și Comisia Europeană ne vor pro-teja pe noi, în calitate de cetățeni și vor susține regiunile să se dezvolte? A câștigat sau a pierdut România de când a devenit stat membru al UE? sunt doar câteva din întrebările la care căutăm răspuns pe baza realității ultimilor ani.
Vă așteptăm alături de noi și fiecare va pleca acasă cu informații și materiale utile, iar cei mai implicați vor câștiga șansa de a participa gratuit la o tabără de vară la munte. ”În contextul în care Brexitul a pus într-o nouă lumină stabilitatea Uniunii Europene, iar ulti-mele evoluții ne arată că rezultatul unui referendum este influențat de cei mai vocali li-deri politici care transmit doar parțial informații, este important să căutăm mai multe informații și să ne implicăm în acțiuni civice, înainte de a decide. Votul, unul dintre puți-nele instrumentele de influență politică pe care-l avem noi, cetățenii, a fost poate mai puțin exercitat în cazul europarlamentarelor, probabil din lipsă de interes sau frustrare. Deoarece această situație apare în multe state, exercitarea dreptului de a vota este o acțiune civică care, chiar dacă nu are efecte imediate, trebuie realizată pentru a ne asuma cu toții responsabilitatea și consecințele acestui act. De data asta situația europeană este ceva mai complicată și deoarece ne cere sprijinul Comisia Europeană și ne consultă, haideți să nu ratăm această șansă și să dăm exemple celor din jur”, a declarat Simion Crețu, Director general ADR Centru.
Cu titlu ”Dezbatem VIITORUL EUROPEI” tinerii și cetățenii din Regiunea Centru sunt aștep-tați să participe la aceste evenimente organizate pentru ei și pentru viitorul nostru. Vom discuta și dezbate impactul UE în viața noastră și cum putem contribui la îmbunătățirea lucrurilor.

Când și unde vor avea loc?

– 8 aprilie 2019 / Loc: Amfiteatrul A9, Universitatea ”1 Decembrie 1918”, Strada Gabriel Bethlen 5, Alba Iulia
– 15 aprilie 2019 / Loc: Aula Magna, Universitatea ”Lucian Blaga”, Strada Lucian Blaga 2A, Sibiu
– 18 aprilie 2019 / Loc: Aula Universității, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Strada Nicolae Iorga, Nr. 1, Târgu Mureș
– 23 aprilie 2019 / Loc: Cinema ”Patria” Sala mică, Bulevardul 15 Noiembrie 50, Brașov
Durata eveniment (pentru fiecare locație): între orele12.00-14.00

Cum puteți participa?

Pentru a participa vă puteți înscrie aici: http://bit.ly/dezbatere-concurs, sau puteți veni direct la eveniment. Accesul este liber. Puteți fi participant la dezbatere sau participant în public.

Ce câștigă participanții:

LA DEZBATERE: șansa de a fi auzit, de a transmite mesaje și de a influența opinii, de a fi unul dintre cei ce schimbă lucrurile, o echipă, aprecierea ideilor expuse și toate materia-lele primite și de participanții în public. Se mai primește: un tricou (pro sau contra), un set de materiale promoționale, o diplomă de participare. Doi participanți din echipele de dezbatere, selectați de către public și invitați, vor câștiga și un loc gratuit la tabăra de vară.
ÎN PUBLIC: șansa de a participa la discuții, de a afla informații utile sau importante, de a se implica într-o activitate civică, de a susține oamenii care gândesc la fel. Se mai câști-gă: materiale informative pe tema alegerilor europene, un material DIY –o provocare hand-craft, un pix și un semn de carte cu bilete autoadezive. Mai ai șansa să participi la o tabără de vară și de a obține un set de materiale promoționale, dacă ești printre cei ac-tivi.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook și este desfășurat în parteneriat cu Asociația Forum Apulum, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și Primăria Municipiului Brașov.
Detalii: http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-regiunea-centru/1272-dezbatem-votam-viitorul-europei