Viitorii antreprenori din Regiunea Centru se lansează pe piață!

Printr-un proiect demarat de Europe Direct Regiunea Centru – susținut de structura gazdă Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și de către Reprezentanța Comisiei Europene în România – peste 50 de copii din Regiunea Centru, inclusiv din centre instituționalizate, au lucrat timp de o lună de zile la diverse produse artizanale. Acum, obiectele respective sunt scoase la vânzare pe platforma social-media a Centrului Europe Direct Regiunea Centru, iar banii pe care copiii îi vor obține pe aceste produse vor ajunge înapoi la ei, înainte de Sărbătorile Pascale ortodoxe. 

Peste 300 de articole produse de copiii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani din județele Alba, Brașov, Covasna, Mureș și Sibiu sunt disponibile pentru a fi cumpărate de oricine dorește din Regiunea Centru și din țară. În parteneriat cu Asociația Euro Dinamic din Alba Iulia, se vor derula etapele de promovare a produselor, trimiterea coletelor la cumpărători, încasarea banilor și trimiterea către micii antreprenori implicați direct în proiect sau reprezentați de către profesori.

Proiectul își propune să susțină spiritul antreprenorial al copiilor care, pe lângă materia primă, au pus în fiecare obiect creat, suflet, timp și speranțe. Astfel, ei propun spre vânzare adevărate pasiuni realizate cu grijă, sperând că fiecare idee și gest, vor fi apreciate și cumpărate, iar ei, la rândul lor, vor avea bani pentru a-și cumpăra ceea ce își doresc de Paște. Găsiți în listă diverse articole decorative, cu temă pascală sau nu, semne de carte, jocuri inventate de ei, dulceață, picturi, tricouri, desene, tablouri, cercei, articole țesute și alte obiecte care vă pot aduce un zâmbet și mulțumire când o să le vedeți în casă sau pe birou.

Această activitate este menită să asigure dezvoltarea personală a copiilor. Vrem să îmbinăm principiile de educație financiară, cu o formă de implicare și de responsabilitate socială a membrilor societății. Nu ne adresăm doar copiilor, ci și tinerilor și, în egală măsură, adulților care pot, pentru un moment, să redevină copii și să-și amintească acea emoție simțită când lucrușorul făcut de mâinile lor era apreciat de ceilalți. Vin sărbătorile și sperăm ca fiecare cetățean să sprijine copiii care au spirit antreprenorial și poate au avut parte de mai puține șanse în viață.  După cum au declarat și coordonatorii copiilor, este un proiect amplu, un proiect ce îmbină utilul cu frumosul, mai ales în aceste momente grele pe care le traversăm cu toți și-i afectează mai mult pe  copiii care stau în casă. Micuții și-au investit creativitatea și energia în fiecare obiect în care și-au pus munca și  speranța”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

Intrați pe link, vedeți produsele create și transmiteți un mesaj cu ceea ce doriți să achiziționați. Veți fi contactat de un reprezentant al Europe Direct Regiunea Centru sau ai Asociației Euro Dinamic și veți primi informații despre modalitatea de plată și livrare, urmând ca apoi să primiți coletul. Costurile de trimitere vor fi acoperite de către organizatorul acestei activități.

Context acțiune:

Sub denumirea ”Poți să fii un mic antreprenor!”, Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, susținut de Reprezentanța Comisiei Europene în România,  propune o acțiune de colaborare prin care mobilizează elevii alături de profesori, copii alături de tutori, precum și studenții, să se implice într-o activitate prin care să le fie transmise câteva principii specifice antreprenoriatului.

Această activitate transmite participanților elemente de educație financiară, esențiale a fi dobândite de copii încă de mici, fiindcă le oferă o altă șansă pentru viitor, posibilitatea dezvoltării personale durabile. Activitatea a constat în realizarea din materiale disponibile, pe parcursul lunii martie, a unor produse creative sau decorative, produse tradiționale și artizanale sau alte produse artistice. În urma unei întâlniri online la care au participat tinerii și coordonatorii copiilor, alături de reprezentanții Europe Direct Regiunea Centru și ai Asociației Euro Dinamic, s-a prezentat proiectul, s-au discutat câteva principii de antreprenoriat, elemente de prezentare a produselor, mod de stabilire a prețului, precum și alte aspecte care stau la baza dezvoltării unei idei de afaceri. Produsele s-au colectat la începutul lunii aprilie, iar până  la sfârșitul lunii, acestea vor fi disponibile spre vânzare. Centrul Europe Direct Regiunea Centru le va promova în social-media pe parcursul unei luni, alături de celelalte persoane implicate în proiect, în vederea achiziționării lor de către alte persoane, urmând ca banii obținuți să le revină celor ce le-au realizat (echipă, clasă, persoană individuală). Prin această activitate se vor însuși valori antreprenoriale cum sunt: recompensarea muncii  realizate, colaborarea și implicarea, responsabilitate pentru calitatea produsului finit, evaluarea corectă a efortului depus transpusă în preț, nu neapărat în ultimul rând fiind obținerea de venituri proprii.