Vizitati standul Agentiei pentru Dezvoltare CENTRU in cadrul targului national de turism rural de la Albac 7-8 septembrie 2013

In perioada 7-8 septembrie 2013, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va participa la cea de-a IX-a editie a Targului National de Turism Rural care va avea loc la Albac, judetul Alba. Participarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in cadrul Targului National de Turism Rural reprezinta o oportunitate importanta de promovare a activitatii institutiei, a misiunii si serviciilor pe care le ofera organizatiilor din regiune, dar si cetatenilor, in cadrul proiectelor si programelor pe care le deruleaza.

Vor fi abordate in mod special doua proiecte pe care Agentia le implementeaza in cadrul programului de cooperare interegionala INTERREG IVC: „GRISI PLUS – Geomatica si Solutii Informatice pentru Zonele Rurale” si „I4Food – Cooperare Interregionala pentru Industrii Alimentare Competitive si Durabile”, avand ca obiective imbunatatirea politicilor locale si regionale in doua domenii: turism si industria alimentara, astfel incat sa duca la cresterea atractivitatii teritoriilor rurale si cresterea competitivitatii IMM-urilor din industria alimentara.

Activitatile principale ale celor doua proiecte constau in impartasirea de experiente si bune practici intre partenerii internationali implicati in implementarea acestora, pe tematici specifice cum ari fi, modalitati de utilizare a instrumentelor geomatice (solutii informatice de prezentare a informatiilor geografice despre un anumit teritoriu) pentru imbunatatirea atractivitatii teritoriilor rurale, in cazul proiectului GRISI PLUS si politici de dezvoltare si inovare in domeniul industriei alimentare, prin actiuni specifice de sprijinire a IMM-urilor din acest sector, actiuni care vor duce la cresterea competitivitatii si sustenabilitatii acestora, cresterea inovarii si transferului de cunoastere, gasirea unor solutii pentru cresterea ocuparii fortei de munca si gasirea unor solutii pentru cresterea accesului la finantare si noi oportunitati de piata, in cazul proiectului I4Food.

Pe parcursul celor doua zile, reprezentantii ADR Centru va stau la dispozitie cu informatii legate de cele doua proiecte, rezultatele si modelele de buna practica impartasite de partenerii proiectului. Puteti transmite sugestiile dvs. legate de imbunatatirea politicilor si actiunilor de sprijin pentru cresterea competitivitatii IMM-urilor din industria alimentara respectiv pentru politicile legate de cresterea atractivitatii teritoriilor rurale.
De asemenea, IMM-urile care viziteaza standul ADR CENTRU pot obtine informatii referitoare la serviciile de cooperare in afaceri, internationalizare si inovare pe care le ofera ADR Centru gratuit, in cadrul retelei Enterprise Eu-rope Network, cea mai mare retea de sprijin pentru afaceri si inovare din Europa.

Proiectele GrisiPlus si I4Food vor fi prezentate si in cadrul seminariilor care se vor desfasura in ziua de sambata, 7 septembrie 2013, incepand cu ora 14.00.

Pentru informatii suplimentare va invitam sa ne contactati la tel. 0358 401276, fax. 0258818613, e-mail: office@adrcentru.ro , persoana de contact Ovidia Caba, sef serviciu Dezvoltare Programe Regionale, sau sa accesati website-ul agentiei, la adresa: www.adrcentru.ro