Workshopuri pentru creșterea capacității de inovare în cadrul companiilor

Planurile noi ale Uniunii Europene pentru finanțarea proiectelor din fonduri europene, în domeniul antreprenorial, în perioada 2021-2027 va face din componenta de cercetare și inovare o prioritate de finanțare ce va presupune dezvoltarea și consolidarea capacităților de cercetare și inovare a organizațiilor prin crearea unor sisteme atractive de inovare (de ex. Sisteme SMART în întreprinderi) și adaptarea tehnologiilor avansate pentru crearea unui sistem antreprenorial solid.

Dacă vom discuta despre Competitivitate, autoritățile anunță că se dorește și în perioada următoare facilitarea accesului la finanțare a IMM-uri, sprijinirea acestora pentru internaționalizare și pentru investiții în noi tehnologii. Fie că vorbim de Programul Operațional Regional 2021-2027, Programul de Digitalizare a României sau Orizont Europa (continuarea programului Orizont 2020), toate aceste programe vor finanța proiecte cu o componentă semnificativă de inovare.

În contextul unei economii bazată pe cunoaștere, vor fi dezvoltate la nivelul IMM-urilor competențele pentru specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat, inclusiv organizarea de stagii de pregătire practică, formare pentru implementarea standardului – sistem de Management a Inovării în companii. Totodată, vor fi dezvoltate și capacitățile administrative ale actorilor implicați în implementarea, monitorizarea, revizuirea strategiilor de specializare inteligentă.

În calitate de organizaţie membră a celei mai mari reţele de sprijin pentru afaceri şi inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru aduce în atenția dumneavoastră două workshopuri care doresc să întărească sfera de competențe ale companiilor cu elemente privind inovarea.

În perioada  27 noiembrie și 2-4 decembrie 2020 va avea loc workshopul „Manager de inovare”. Participanții vor obține abilități de manageri de inovare pentru activități desfășurate cu clienții. În cadrul acestui modul, participanții acționează ca manageri de inovare in cadrul propriei entități care încearcă să identifice capacitatea de inovare a clienților, sa identifice potențialul acestora si necesitățile pentru dezvoltare si sa găsească soluții de transfer tehnologic si de cunoaștere. Trainerul acționează ca potențial partener de transfer tehnologic sau partener de afaceri. Participanților li se oferă cazuri si soluții pentru potențiale situații in care trebuie sa acționeze managerul de inovare (cazuri simple care sunt analizate ca exemple de caz). Se asigură activitate de mentorat pentru cazurile evidențiate de cursanți.

Detaliile privind contextul, conținutul și agenda workshop-ului, trainerii precum și linkurile de conectare pentru fiecare zi sunt prezentate în broșura atașată.

Pagina de înregistrare aici.

În data de 3 decembrie 2020 între orele 10:00 – 17.00, vă propunem prin participarea la doua training-uri online, după cum urmează:

  • „Training on Technology Transfer” ce se va desfășura între orele 10:00 – 13:00;
  • „Course regarding Innovation Audit/ Technology Offer/ Technology Request”, ce se va desfășura între orele 14:00 – 17:00.

Ambele training-uri vor fi susținute de firma STEINBEIS 2i GmbH din Germania și se vor desfășura în limba engleză.

Pentru aceste două cursuri sunt necesare datele dumneavoastră de contact: nume, prenume, denumire instituție, telefon, e-mail, funcția deținuta in cadrul instituției, acord de prelucrare a datelor personale, profilul companiei (modelul din attach completat), ce vor fi transmise pana pe data de 27.11.2020 pe adresele: office@ipacv.ro, gabriela.canureci@ipacv.ro, telefon: 0741031302.

Workshopurile se adresează unei game largi de actori din domeniul inovării: cercetători din universități si institute de cercetare, manageri în transferul de tehnologie, manageri firme și clustere, etc. Discuțiile vor avea loc in limba romana pentru primul training, respectiv în engleză pentru cel de al doilea.

Prin intermediul Enterprise Europe Network puteți beneficia GRATUIT de un audit în cadrul companiei alegând unul dintre cele două instrumente de evaluare: Evaluarea Managementului Inovării sau evaluarea Coeficientului de Inovare Digitală. Principalul obiectiv al ADR Centru este acela de a ajuta IMM-urile cu potențial, din Regiunea Centru, de a-și consolida capacitatea de management al inovării. Astfel, o companie din regiune poate beneficia de o evaluare a capacității de management al inovării și de sprijin în realizarea unui plan de acțiune care o va ajuta să-și îmbunătățească capacitatea de a-și gestiona potențialul și procesele de inovare.

Pentru mai multe informații persoana de contact este dl. Emil Toma, Expert programe în cadrul ADR Centru, date de contact: emil.toma [at] adrcentru.ro sau la tel. 0358 401 276 interior 465.

Vă invităm să participați la aceste workshopuri.

Documente

Training Inovare