Oportunitati de colaborare cu organizatii internationale

In urma activitatii intreprinse de catre reprezentantul Regiunii Centru la Bruxelles, au fost indentificate doua retele internationale deschise pentru colaborare si parteneriat cu judetele din regiunea noastra. Retelele de cooperare internationala constituie adevarate surse de cunoastere si experienta europeana in diverse sectoare socio-economice si reprezinta cele mai eficiente platforme de realizare a proiectelor si planurilor de dezvoltare.

Reteaua de Cercetare si Inovare a Regiunilor Europene – ERRIN (European Regions Research & Innovation Network) si Consiliul International pentru Initiative in Sectorul de Mediu – ICLEI (International Council for Local Environment Initiatives) sunt doua organizatii internationale non-profit, formate prin asocierea libera a membrilor acestora in baza inteselor comune si a angajamentului de a contribui in mod pozitiv la atingerea obiectivelor tematice ale retelei. Cele doua retele au arii specifice de colaborare si interventie dupa cum urmeaza:

  • Reteaua ERRIN promoveaza schimburile de experienta, actiunile comune si fundamentarea de parteneriate intre membrii sai in domeniile: biotehnologie, energie, sanatate, inovatie si finantari, ITC, spatiu si transport;
  • Reteaua ICLEI acopera sectoarele: biodiversitate, apa, agenda locala 21, schimbari climatice, instrumente de management, achizitii publice etc.

Participarea in cadrul acestor retele este deschisa autoritatilor publice din Regiunea Centru si este conditionata de plata unei cotizatii anuale si implicarea activa a membrilor in cadrul retelei. Informatii suplimentare despre aceste initiative pot fi gasite in fisele de prezentare anexate acestei adrese sau pe paginile de internet ale retelelor: www.errin.eu si respectiv www.iclei.org.

Speram ca aceste informatii sa se dovedeasca a fi utile si de interes pentru desfasurarea activitatilor institutiei dumneavoastra, rasplatind sustinerea acordata activitatii biroului nostru din capitala Europei.