Prezentarea retelelor ENSA si ELISAN

Ca urmare a activitatii de promovare a Regiunii Centru la Bruxelles, in data de 8 februarie 2008 a fost realizata o intalnire de discutii intre reprezentantii regiunilor Centru, Brandenburg si Veneto, reuniune care a oferit cadrul fundamentarii unui potential parteneriat triangular pe diverse teme de interes comun.

Unul din punctele aduse in discutie, pentru dezvoltarea colaborarii intre regiunile amintite a constat in propunerea de implicare comuna in cadrul a doua retele interegionale de transfer de bune practici in domeniul protectiei sociale: retelele ENSA si ELISAN. In cadrul acestor retele Regiunea Veneto ocupa pozitii cheie, de fondator si, respectiv, vicepresedinte.

Ca urmare a discutiilor purtate la Bruxelles, referitor la posibilitatea implicarii Regiunii Centru in aceste grupuri de initiativa si cunoastere in domeniul social, ADR Centru a primit din partea Regiunii Veneto, invitatia de a participa activ la cele doua retele, in prima faza cu statut de observator, urmand ca, ulterior, sa poata decide asupra rolului pe care va dori sa si-l asume in cadrul unor asemenea institutii.

Despre activitatea retelelor ENSA si ELISAN, ADR Centru a informat CDR Centru si cele sase judete componente, propunand ca specialistii din compartimentele sociale ale autoritatilor publice locale din regiune sa fie informati asupra posibilitatilor de colaborare in domeniu. Pentru completarea acestor informatii va prezentam cateva date de baza despre scopul si obiectivele acestor retele.

Documente

ENSAELISAN