Metodologia de selectie a planurilor de afaceri

În perioada 27 august – 12 noiembrie 2018, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu SC DAD Expertise SRL, vă invită să participați la concursul de planuri de afaceri derulat în cadrul proiectului StartUP Hub Centru. Proiectul este finanţat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, linia de finanțare Romania Start Up Plus. Concursul este deschis participanților la cursurile de dezvoltare antreprenorială organizate în cadrul proiectului menționat, dar și altor locuitori ai Regiunii Centru (din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) care nu au participat la aceste cursuri dar care doresc să înceapă o afacere pe cont propriu în mediul urban, într-un domeniu nonagricol.

Fiecare plan de afaceri selectat, va fi finantat prin acordarea unei subventii în cuantum de maxim 177.002 lei.

Obiectivul etapei este acela de a ierarhiza Planurile de Afaceri înscrise în Concurs, pe baza unor criterii cât mai obiective si detaliate în vederea selectarii pentru finantare.

În cadrul concursului de idei de proiecte sunt acceptate planuri de afaceri ce vizează realizarea de investiții în toate domeniile, cu anumite excepții (a se vedea Anexa 4 la metodologie).

Sunt încurajate prin punctare suplimentară în cadrul grilei de selecție investițiile efectuate în domeniul IT și în domeniul industriilor creative (enumerate în Anexa 5 la metodologie), având în vedere faptul că, în general, în aceste domenii resursele necesare pentru lansarea unei afaceri sunt relativ mici iar potențialul acestora de a crea valoare adăugată este foarte mare. Potențialul de dezvoltare a acestor domenii la nivelul Regiunii Centru este ridicat, după cum evidențiază Strategia de Specializare Inteligentă elaborată la nivelul regiunii.

Juriul va selecta lista finala de 36 de planuri de afaceri câstigatoare, care va fi publicata pe site-ul proiectului.

Documentele referitoare la Metodologia de selectie a Planurilor de afaceri sunt atasate mai jos.

ADR Centru publica rezultatele finale ale concursului de planuri de afaceri aferent proiectului „StartUP Hub Centru”, avand in vedere finalizarea etapei de soluționare a contestațiilor depuse in cadrul etapei de evaluare tehnica și financiara.